Vederlicht en zijdezacht

Gisteren liet ik hier een foto zien van de overzwaluwenwand, die ik vorige week heb gemaakt vanuit de vogelkijkhut bij Wetering Oost, vandaag zal ik daar eens wat verder op inzoomen …

160422-1348x

Met het blote oog is het vanuit de hut niet te zien, maar wie een verrekijker op de wand richt – en welke vogelaar heeft die nu niet bij zich – zal zien dat er een gedicht van de dichteres Heleen Bosma op de wand staat:

Vederlicht is onze ziel
van dons en zijdezacht
wij zijn een stipje in het zwerk
een knipoog naar de zwaartekracht

160330-1254xx

Veel waren het er niet toen wij in de vogelkijkhut stonden, maar het lukte op een bepaald moment toch om een paar voorbij flitsende oeverzwaluwen op de foto te zetten …

160330-1306x

Verderop in het gebied zit een meeuwenkolonie en daar schijnen ook de eerste purperreigers te zijn gesignaleerd. Naast diverse andere vogels die er hun domicilie hebben, weten Jetske en ik intussen uit eigen ervaring dat ook de roerdomp er een plekje heeft gevonden …

160330-1302x

Hoe wij dat weten van die roerdomp …? Wel, we hebben nog even een ommetje gemaakt langs de overkant van het gebied. Morgen wat foto’s vanaf het punt waar hieronder het rode pijltje staat … en daar hoorden we luid en duidelijk de misthoorn van de roerdomp …

160330-1308xx

20 gedachten over “Vederlicht en zijdezacht

  1. Dat moeten ze zelf ook hebben gedacht, de ontwerpers van die betonnen bak en daarom leukten ze het op met een kunstzinnig gedicht. Want het gedicht vind ik mooi. Knap zoals je de snelle zwaluwen hebt vastgelegd. Je foto’s zijn ook bij sterk inzoomen nog scherp.

    Geliked door 1 persoon

  2. Goed dat er voor behuizing gezorgd wordt. Toch belangrijk om de soort daar te krijgen als er een gebrek is aan hoge oevers. Langs de Maas in Limburg hebben we gelukkig nog wel van die natuurlijke wanden waar je dan ook veel gaten in ziet tijdens onze vaartochtjes. Een zwaluw heb ik er echter nooit naar binnen zien gaan.
    Je hebt het daar wel over een paar mooie soorten, Roerdomp heb ik nog nooit gezien. Ben benieuwd.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.