Op weg naar Terschelling

Na afloop van een warm en zonnig weekend, waarin in ons tuintje voor het eerst dit jaar de tropische 30 graden werd bereikt, was het grijs en kil toen wij maandagochtend 29 mei rond 9:20 uur in haven van Harlingen aan boord rolden van de MS Friesland. Jawel, voor het eerst rolden we eens aan boord van een veerboot naar één van de Waddeneilanden …

170605-1427x

Toen Aafje vorig jaar oktober voorstelde om in juni een week naar Terschelling te gaan, heb ik daar meteen mee ingestemd, maar wel onder de voorwaarde dat we de auto mee zouden nemen. Tot nu toe waren we altijd gewend om fietsen te huren op de Waddeneilanden, maar dat was me de vorige keer op Terschelling slecht bevallen …

170529-0948x

Na twee ritjes op een e-bike die nauwelijks enige ondersteuning bood, hebben we indertijd op de laatste dag van ons verblijf alsnog een auto moeten huren om het strand te kunnen bereiken en nog wat van het eiland te kunnen zien. Dat zou me niet nog eens overkomen …

170529-0951x

Met mijn in oktober nog niet te voorziene buikklachten en de daarmee gepaard gaande achteruitgang van mijn conditie kwam de auto op het eiland nu helemaal goed van pas. En pas als je zelf met de auto inscheept, zie hoeveel auto’s er elke keer op zo’n veerboot mee gaan …

170529-0952x

Het vertrek was weliswaar grijs en kil, maar eenmaal op open zee begon het wolkendek te breken en maakte de grijze grauwsluier plaats voor een veel vriendelijker licht …

170529-1104x

Tegen het middaguur bereikten we Terschelling en kon de vakantie echt beginnen …

170605-1155x

22 gedachten over “Op weg naar Terschelling

 1. Fijn Jan, al een goed vertrek. Ja er wordt zo gesproken over die e-bikes, heb er eentje, maar zoveel helpt dat ook niet vind ik. Je moet nog altijd rond draaien. Zou ook de auto nemen. Ben benieuwd…

  Geliked door 1 persoon

 2. Kijk, dat is een mooi begin als de zon al meteen doorbreekt. Ben erg benieuwd naar hoe Terschelling er uit ziet.

  Ik zou de auto altijd meenemen want om met de trein te gaan tot aan de oversteek ben ik al een hele dag kwijt. Je hoeft dan ook niet zo op te letten op wat je allemaal meeneemt wat toch een beperking is op de meeste van mijn reisjes. Laptop en cameratoestanden beslaan meestal al een groot gedeelte van de handbagage.

  Geliked door 1 persoon

  • Aan de hand van mijn foto’s zul je geen goed beeld van Terschelling kunnen vormen, denk ik. Het is een eiland met een breed scala aan landschappen: bos, duinen, weiland, kwelders en strand … heel veel strand.

   Vanuit praktisch oogpunt valt er m.n. voor wat betreft bagage wel wat voor te zeggen om met de auto over te steken. Toch zou ik het zeker niet doen als ik gezond van lijf en leden zou zijn. Het eiland laat zich naar mijn mening veel beter en mooier verkennen en bekijken tijdens fietstochten.

   Like

 3. Een prima idee om naar Terschelling te gaan en een nog beter idee om de auto mee te nemen. 🙂
  Altijd weer een indrukwekkend gezicht om het kielzog te zien.
  Prachtig zoals de lucht openbreekt boven het Wad, tijdens jullie overtocht. Het was jullie gegund!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.