N381, meer dan een weg

Dinsdagmiddag was ik uitgenodigd voor de presentatie van het boek “N381, meer dan een weg” in het Witte Huis in Donkerbroek. Projectmanager Peter Kroeze van ‘N381 Natuurlijk‘ overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan gedeputeerde Sietske Poepjes van de Provinsje Fryslân. “N381, meer dan een weg” markeert de afronding van de eerste fase van de vernieuwing en verdubbeling van de N381 van Drachten tot de Drentse grens …

171031-1700xk

De verdubbeling van de N381 is gerealiseerd foar en mei de mienskip (voor en met de gemeenschap). Het Friese mienskip is een breed begrip, maar in dit geval gaat het vooral om de weggebruikers en de omwonenden van de N381. Door te luisteren naar hetgeen er leeft in de omgeving en daar ook naar te handelen, is de N381 ècht meer dan een weg geworden. In dit rijk geïllustreerde 143 pagina’s tellende boek staan diverse persoonlijke verhalen en achtergronden over de voorbereiding en de aanleg van de nieuwe N381 …

171031-1701x

Ook voor mijn verhaal m.b.t. de afsluiting van de Nije Heawei, de smalle weg die het Weinterper Skar tot eind 2016 doorsneed, zijn in het boek vier pagina’s uitgetrokken. Het doet me deugd om te zien dat het artikel niet alleen is geïllustreerd met een door fotograaf Martin Rijpstra gemaakt portret van mij op één van de nieuwe bankjes, maar ook met vijf door mij in het Weinterper Skar gemaakte foto’s …

171031-1702x

De verdere verdubbeling van de N381, tussen Donkerbroek en Oosterwolde, start naar verwachting eind 2018. Voor zover lijf en leden het toestaan, zal ik me in het Weinterper Skar vanaf nu weer richten op al het moois dat dit pareltje in de Friese natuur nog steeds te bieden heeft. Die zandpaden en bankjes zijn er tenslotte niet voor niets.

30 gedachten over “N381, meer dan een weg

  1. Wat hartstikke leuk, jij in dit boek 😀 – 4 pagina’s maar liefst. Als er iemand de ontwikkelingen tijdens de aanleg van de vernieuwde N381 fotografisch op de voet heeft gevolgd, ben jij het!! En wij als lezers van je weblog genoten mee vanaf de zijlijn. Ik vind het wel een kroon op je werk 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Mooi verhaal geworden in tekst en beeld Jan. Een terechte kers op de taart van jouw eigen beschrijvingen in tekst en beeld door de tijd heen van de ontwikkelingen rond Peelrugtunnel, Weinterper Skar e.o. In de inleidende alinea dacht ik even van hee ze noemen wel je weblog maar niet het www adres ervan, maar gelukkig staat die aan het eind vermeld. 🙂

    Alleen tikje jammer dat ze de NL benaming van het Weinterper Skar hebben gehanteerd. In ieder geval It Fryske Gea heeft haar natuurgebieden recentelijk allemaal verFriest qua naamgeving ( zie https://www.itfryskegea.nl/Natuurgebieden/ ) (zoals in 2007 ook de waternamen formeel verFriest zijn) en ik meen dat dat ook voor het Weinterper Skar tegenwoordig toch wel de meest gangbare variant is. Staan ter plekke eigenlijk informatiepanelen?, en welke variant staat daar op?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.