Insecten uit eigen tuin

Menigeen zal toch wel even geschrokken zijn dat hier donderdag ineens een actueel logje verscheen, kan ik me zo voorstellen. Nou, wees gerust … dat was vooreerst weer een eenmalig gebeuren.

In het oosten van ons land schijnt momenteel plaatselijk al flink wat sneeuw te liggen. Hier in het noorden schijnt de zon nu nog vrolijk bij een graad of 4. Dat alles geeft mij mooi de kans om, voordat we vandaag of morgen mogelijk ook hier een pak sneeuw krijgen, eerst nog wat zomerse foto’s uit eigen tuin aan jullie te slijten …

170724-1550x

Aan groenten en fruit heeft ons tuintje niets meer te bieden sinds de druif de geest heeft gegeven, maar ondanks de algehele neergang van de insectenpopulatie kan ik nog wel een paar insecten uit eigen tuin aanbieden …

170724-1552x

Dit drietal – van boven naar beneden: een groene vleesvlieg, een (tuin)hommel en een blinde bij (met dank aan Soli voor de determinatie van de blinde bij) heb ik eind juli op en rond de vlinderstruik kunnen vastleggen …

170724-1551x

27 gedachten over “Insecten uit eigen tuin

 1. Een blinde bij met zulke grote ogen 🙂 Lekkere warme zomerfoto’s terwijl het hier zachtjesaan gaat sneeuwen. Wie weet wat ons nog te wachten staat. Kreeg vanuit het westen van het land al stevige winterbuien opgestuurd vandaag. Tijd voor een kopje warme chocolade

  Geliked door 1 persoon

 2. Alle drie top macro’s. Ik mag dat nog wel graag zien, al die kleuren voordat het wit wordt voor onze ogen door de sneeuw. We moeten er even door, maar van mij mag het morgen wel lente worden. Fijn weekend verder samen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Levensechte foto’s. Ook heel mooi dat groen op groen van die vleesvlieg. En dan die hommel. Het lijkt wel een aaibare kattenvacht.
  Soms komt er ook nu nog een versufte wesp van tussen het kachelhout.. en gisteren had ik (denk ik toch) een muggenbeet op mijn voorhoofd. De verdwaalde achterblijvers.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.