Raar in de war

Veel sneeuw hebben we hier tot dusver niet gehad, met een centimeter of 2-3 houdt het wel op. Maar alles en iedereen raakt tegenwoordig zo raar in de war van een beetje sneeuw. Gisteren de hele dag code oranje voor gans het land, en zojuist heeft het KNMI zelfs code rood afgegeven voor het midden en zuiden van ons land … man man man …

171211-1335x

Zou de hazelaar hier nou ook echt van in de war raken?  Er hangen momenteel nogal wat met sneeuw behangen bladeren in de boom, en ook aan de katjes die zich alweer verheugen op het voorjaar kleeft nogal wat sneeuw … Hij zal toch volgend jaar wel weer gewoon gaan bloeien en van die lekker nootjes produceren …? Ik denk het toch wel …

171211-1336x

Nee, de natuur redt zich wel, die wordt niet warm of koud van een beetje sneeuw. Waar ik het echt sneu voor vind, dat is de buurvrouw … Sinds een week of wat heeft ze zonnepanelen op het dak, die zullen toch niet veel opleveren met dit weer. Sneu hoor …, raar in de war …

171211-1333x

16 gedachten over “Raar in de war

 1. Men had nooit aan die code-onzin moeten beginnen. Nu is er geen weg meer terug. Als het nu echt een keer slecht weer wordt en KNMI heeft geen code afgegeven dan heb je nog kans dat het KNMI een claim aan de broek krijgt ook.
  Wij weten inmiddels allemaal dat ze het weer, ondanks allerlei moderne apparatuur, heel moeilijk kunnen voorspellen.
  Gelukkig trekt jullie hazelaar zich nergens wat van aan en staat zij daar gewoon mooi te wezen op jouw foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een beetje overdreven is het wel allemaal natuurlijk, maar er is ook steeds meer verkeer overal, vroeger maakte het niet zoveel uit als je een glijer maakte als er geen ander verkeer of een wandelaar in de buurt was. En die zonnepanelen… onze tuinlampjes doen het nu ook niet en hoe zou dat zijn met parkeermeters die op zonneenergie werken, zou daar wel aan gedacht zijn 😉

  Like

 3. Ooh…zonnepanelen….??..sneuwpanelen nu…ja sneu…maar wel mooi…er zijn ook daken hier zonder sneeuw…die hebben “groene vingers”…en wat betreft die hazelaar…die doet het volgende jaar wel weer………….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.