In de wintertuin

Geen paniek mensen, het is winter en dan valt er nu eenmaal af en toe wat sneeuw. Ons tuintje fleurde er gisteren helemaal van op. Zeg nou zelf, zo’n laagje sneeuw brengt de tuin meteen in de kerstsfeer zonder dat je er wat voor hoeft te doen …

171211-1442x

Meer dan een centimeter of 7 sneeuw hebben we hier de afgelopen dagen niet gehad, zoals de foto’s goed laten zien. Maar het was genoeg om de dag een stuk lichter te maken dan normaal gesproken vaak het geval is in de spreekwoordelijke donkere dagen voor kerst …

171211-1559x

Bijkomend voordeel is dat de vogels zich meteen weer meer laten zien in ons tuintje. De merel behoort weer tot de vaste bezoekers van het voederhuisje, dat sinds vorige week weer op het terras staat …

171211-1556x

Gisteravond rond half elf heb ik nog even in de tuin gekeken. Hoewel op dat moment ook in Fryslân code rood van kracht  was, heb ik me nog even in de tuin gewaagd om de situatie in ogenschouw te nemen …

171211-2233x

Van een sneeuwjacht was ook op dat moment nog bepaald geen sprake, zodat ik rustig even blootsvoets een rondgang kon maken. Dat is voor mij nog altijd één van de grootste geneugten van een laagje sneeuw. Of het komt door de MS weet ik niet, maar het brengt zowel tijdens de korte kuier als nadien een tijdlang een heerlijke tinteling teweeg in mijn voeten … The big barefooted snowman was here again …

171211-2231x

Tegen middernacht dwarrelden de laatste sneeuwvlokjes neer rond de nog blad dragende hazelaar in ons tuintje. Op dit moment (dinsdag 14:00 uur) is de temperatuur inmiddels opgelopen tot bijna 3ºC. De laatste sneeuwresten smelten gestaag weg, zodat de donkere dagen voor kerst gewoon terug kunnen keren. Dat geeft mij de kans om de zaak de komende dagen weer wat op de fleuren met nog wat zomerse foto’s …

171211-2235x

30 gedachten over “In de wintertuin

 1. Mooi gezicht van de merel in de sneeuw. Zeker de merel met de onderzoekende blik. ‘Even goed in de gaten houden wat die fotograaf van mij wil’
  Je kunt aan de voetstappen zien dat het dooiend sneeuw is of vergis ik mij daarin en komt dat beeld door je warme voeten?
  Toch wel een bijzondere gewoonte. Ik ga niet met mijn gezicht in de sneeuw maar ook niet op blote voeten. 😉
  Je foto’s met de neerdwarrelende sneeuwvlokken zijn goed gelukt.

  Geliked door 1 persoon

 2. fijn dat je er van kunt genieten Jan, ik heb geen mogelijkheid gehad foto’s te maken door mijn werk 😦
  maar heb wel deel mogen nemen aan de grootste file van 2017 🙂 1500 km, daar was ik een paar meter
  ritje duurde dan ook dik 2 uur in plaats van 40 min.
  kan weer niet liken met Safari maar ik vind het wel leuk hoor.

  Geliked door 1 persoon

  • Van dergelijk fileleed heb ik gelukkig geen last..
   Lastig dat je steeds niet kunt ‘liken’ met Safari, maar er zijn veel ergere zaken denkbaar. Geen drukte maken om een like meer of minder, Bram, ik weet dat je bedoelingen altijd goed zijn. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat stoer om met blote voeten door de sneeuw te lopen en ook nog eens een heerlijke sensatie teweeg brengt .)
  Hier is het bijna bijna weer verdwenen. Jammer het was erg sfeervol.
  Ik kon er helaas niet op uit vanwege keelpijn en verkoudheid… Maar achter het raam genoeg vogels om van te genieten
  Hoop dat ik me snel weer wat fitter voel.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Code rood betekent zelfs oppassen in de tuin 😉
  Hier toch wel, want het hoogteverschil wordt hier opgevangen door een aantal stenen trappen en die werden / zijn nog spekglad.
  Maar met weinig moeite kon je schitterende foto’s maken. Dat oranje snaveltje van de merel gaat het hem helemaal doen!
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Op dit soort dagen bekruipt mij wel eens het gevoel, dat de logica om wat extra voorzichtig te zijn bij sneeuw, ijzel en ander winters ongerief bij een groot deel van de mensheid ontbreekt tegenwoordig. Toen jij en ik opgroeiden bestonden er nog geen weeralarmen en -codes, maar je hield wel rekening met de omstandigheden. En ik neem aan dat je dat tegenwoordig ook doet in het geval het KNMI eens vergeet om tijdig een alarm af te kondigen. Sterker nog: jij houdt er waarschijnlijk ook bij regen rekening mee dat de trappen in je tuin wel eens wat glibberig kunnen worden. Zou ik wel doen in elk geval. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.