De tennisbal en het windwak

Gistermiddag lag er een tennisbal op het ijs van de onderstaande vijverpartij. Vanmorgen tegen tienen zag ik dat de wind ondanks een nacht met matige vorst had toegeslagen …

een windwak

De tennisbal balanceerde nu plots op de rand van een groot windwak …

tennisbal op de rand van een windwak

Een uurtje later dobberde de tennisbal hopeloos verloren in het windwak …

tennisbal dobberend in een windwak

En het windwak … dat groeide gestaag verder vandaag. De schaatsen kunnen nog wel even in het vet blijven, vrees ik …

23 gedachten over “De tennisbal en het windwak

 1. Spannend verhaal van de tennisbal en het wak. Kan zo in een boek van ‘Kikker’.
  Het is berekoud, het gas vliegt erdoor. En wat levert het op? Te weinig ijs. Echt jammer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelfs die tennisbal hield het niet droog…
  De schaatsliefhebbers zullen het met ondergelopen landjes moeten doen, maar daar kunnen ze dan toch een weekje terecht.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha leuk zo’n bal. En dan zijn er toch nog mensen die op de grote meren gaan schaatsen. Het lijkt me bijzonder riskant. Zag vandaag ook nog zoveel open water. Maar de lucht is lekker helder, uitnodigend genoeg voor de camera zou ik zeggen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Schaatsen op de wat grotere meren en plassen is een hachelijke bezigheid met deze wind. Een windwak als op de bovenstaande foto’s kan ‘s nachts best weer dicht vriezen, maar daar ligt dan wel een heel dun laagje ijs, dat maar moeilijk of helemaal niet van het wat dikkere omringende ijs te onderscheiden is. Ik blijf lekker veilig op de wal.

   Like

 4. Het is nu niet sneeuw maar wind die roet in het eten gooit. Toch is men overal bezig met ijsbanen te maken. Hier wordt op het plaatselijke sportpark een paar cm ijs op het wegdek aangebracht. Moet gek zijn als dat niet gaat lukken

  Geliked door 1 persoon

  • Windwakken zijn een heel vervelend en gevaarlijk verschijnsel op dit moment, en dat blijft op grotere wateroppervlakken een probleem de komende dagen. Het onder water zetten van een deel van een plein of straat biedt de beste kansen om nog een paar streken te kunnen zetten. Maar voor de ware liefhebber is en blijft dat behelpen.

   Like

Reacties zijn gesloten.