29 gedachten over “Koud, hè …!? Berekoud!

 1. Of het nu berekoud is of berenkoud, ik vind het bij allebei koud! 😉
  Op Twitter had je de eerste foto geplaatst. Logisch natuurlijk .. Maar toch geeft de tweede foto beter weer dat het berekoud is. Het lijkt wel de zwarte beer himself.

  Geliked door 1 persoon

 2. ben gisteren de hele dag buiten geweest maar het was inderdaad berekoud maar goed ingepakt en zo nu en dan wat warms drinken hebben we het wel vol kunnen houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Inderdaad te koud om er op uit te gaan, heb het ook nog geprobeerd, maar door die wind was dat niet te doen
  heel mooi hoe je dit extreme lente weer in beeld hebt weten te brengen Jan 🙂 nou ja lente de winter doet nog goed mee…

  Geliked door 1 persoon

 4. Die heb je mooi geportretteerd. Het was bere(n)koud, maar deze berin ging er ook door. Onderweg dacht ik een paar keer ‘dit is niet verantwoord.’ Mijn dijen vroren bijna doormidden. Het zand woei tot in mijn ondergoed. Maar mijn huid is op een natuurlijke manier mooi gepeeld; altijd meegenomen.
  Om te fotograferen vond ik het te koud. Ik had de moed niet om mijn handschoenen uit te trekken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik constateer een discrepantie tussen kop en tekst berekoud versus berenkoud. Volgens het rode lijntje onder berekoud hier, moet het berenkoud zijn, maar ik heb aan de kou van één enkele (Siberische) beer ook wel genoeg. Blijf lekker binnen.

  Geliked door 1 persoon

  • Scherpzinnig als altijd, hè … 😉
   Het was in dit geval een bewuste keuze. Die gekke tussen-n voelt vaak niet prettig, in beren koud net zomin als in ruggenmerg, ik heb tenslotte maar één rug, zeg ik altijd maar. In de tekst heb ik de n er bewust wel in gezet, want anders komt Google Translate er weer niet uit … 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.