De ielstikel en de swanneblom

Wat er rond onze vijver zoal bloeit, hebben we nu wel gezien. Tijd om de blik eens op de vijver zelf te richten, want ook daarin bloeit wel het een en ander. Om te beginnen, niet bloeiend, maar wel een mooie blikvanger: de krabbenscheer (ielstikel in het Fries) …

180607-1508x

Maar het pronkstukje is toch wel de witte waterlelie (swanneblom in het Fries) …

180618-1451x

Met 4 of 5 bloemen die mooi na elkaar bloeien, doet hij ook dit jaar weer goed zijn best …

180618-1450x

Een tweede poging om te laten zien wat voor insect in het hart van de waterlelie de dood heeft gevonden, heb ik maar achterwege gelaten. De kans om mijn toch al wankele evenwicht te verliezen en met camera en al te water te raken was me net wat te groot …

180618-1452x

18 gedachten over “De ielstikel en de swanneblom

  1. Zo jij kan dus genieten van een waterpartij i je tuin.Ik heb altijd een vijvermet moeras in mijn tuin gehad maar heb die met pijn in mijn hart 5 jaar geleden toe egooid omdat ik door de reuma het onderhoud niet meer kon doen

    Like

  2. prachtig Jan, vroeger had ik een krabbenscheer in mijn vijver, maar die groeide er helemaal mee dicht, geen otie meer dus 🙂
    prachtige opnames, blij dat je het water niet in gegaan bent 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.