Een weiland vol zilverreigers

Nou ja, vol is misschien een klein beetje overdreven, maar zaten in elk geval veel meer grote zilverreigers in dat ene weiland dan normaal te doen gebruikelijk is. Ik heb er zeker 34 kunnen tellen …grote zilverreigers - 1

Het waren er voor mij in ieder geval genoeg om de auto even veilig weg te zetten, zodat ik in alle rust even wat foto’s kon maken …

Het was alleen wat jammer dat ze bijna allemaal achterin het weiland stonden. Zelfs met de 50 x zoom viel er dit grijze weer weinig van te maken. Maar ach, het gaat om ’t idee …

grote zilverreigers - 5

23 gedachten over “Een weiland vol zilverreigers

 1. Hier zie je ze niet zo gauw.Af en toe duikt er eentje op maar zo ver weg dat fotograferen een ontgoochelend beeld geeft .De blauwe reiger is hier in overvloed, zag er gisteren nog 7 verschillende op een grote vijver en daar is foto’s nemen dan wel te doen maar dat zie je morgen op dit blog

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat dat betreft komt het gebied bij jullie en bij ons wel overeen. Ook wij zien ze regelmatig met tientallen tegelijk in één weiland zitten. Dat is dan vast een weiland waar veel lekkers valt te halen. Ondanks het grijze weer is het je goed gelukt om voor ons het beeld te schetsen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Die kijkhut op wielen kun je daar wel aan de kant zetten…maar bermtoerisme zal ook wel niet toegestaan worden daar. Tja …en wat is vol….ik beschouw het nu als beeldspraak…en dan zijn het er wel veel die ik zie..

  Geliked door 1 persoon

  • Het is geen fijne plek voor bermtoerisme, Leo. Het is een niet erg brede, maar wel druk bereden weg. Het komt regelmatig voor dat ik mijn auto ergens rustig met twee wielen in de berm laat uitrollen om wat foto’s te kunnen maken, hier heb ik een plekje bij de dam naar het weiland gezocht.

   Like

Reacties zijn gesloten.