De natuur is hard

Opdat huis en hond van de jeugd in goede handen waren, terwijl zij een midweekje in Zuid-Duitsland zaten, hadden wij begin mei weer een paar dagen oppasdienst op de rand van stad en platteland. Lekker op de steiger zitten was er helaas niet echt bij, want het was gemiddeld een graad of 5 kouder dan vorig jaar in dezelfde periode. Maar ook van achter de warme glazen pui lukte het wel om afleiding te vinden bij allerlei jong leven rond huis …

Dit dappere drietal bleef steeds in de buurt van het huis. Vermoedelijk waren er voor onze komst wel meer pulletjes geweest, maar dat weet ik niet. Bij dreigend onheil riep moeder haar kroost steevast bij zich, waarna ze ze onder de schijnbaar veilige steiger loodste …

Op de laatste dag van ons verblijf was alleen het gele pulletje nog in de buurt van de moedereend. Zou mama niet weten dat ratten en snoeken in tegenstelling tot reigers en kraaien van onderen opereren …?
Hoe dan ook, de natuur is hard … hard en wreed …

23 gedachten over “De natuur is hard

  1. Een nestje van 2 is zeker wel weinig en het zullen er eerst wel een stuk of 10 geweest zijn. Tja … inderdaad hard maar hier worden er zelfs veel nesten helemaal niet geboren omdat alle eieren geroofd worden door de marter.
    Maar … leuk toch om dit vanuit je woonkamer te aanschouwen. Lijkt me dat je nooit uitgekeken raakt.

    Liked by 1 persoon

  2. inderdaad de natuur is eten of gegeten worden, erg sneu voor moeder eend, maar aan de andere kant als ze allemaal volwassen zouden worden zouden we omkomen in de eenden en ganzen 🙂 dus het is ook dat de natuur een beetje helpt om de stand op peil te houden denk ik dan maar.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.