Zonnige maïsoogst

De lucht was helderblauw, toen ik gisterochtend rond tien uur in de auto stapte om weer eens een ritje naar de Ecokathedraal te maken. Eenmaal onderweg begon de lucht al snel melkachtig wit te kleuren …

In de buurt van Langezwaag kwam ik langs een akker waar in zonnige omstandigheden de maïs werd geoogst. Ze waren  mooi op tijd, het land was nog niet al te nat voor hakselaar en tractoren …

De toestand op ’t land zal snel verslechteren na de pittige buien van gisteren later op de dag. En intussen is er ook vandaag alweer heel wat gevallen. De bordjes ‘PAS OP – MODDER’ zullen weer als paddenstoelen in de bermen langs landelijke wegen verschijnen …

40 gedachten over “Zonnige maïsoogst

 1. Het veld ligt er inderdaad al heel modderig bij. Het zal niet makkelijk worden om de maïs te oogsten. Jij hebt het weer mooi op de foto gezet. Ik vind dat heel moeilijk om zo’n taferelen te fotograferen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh. toch nog… hier was alles al weg voor de buien, 2 weken terug al geoogst in de flevopolder, aan maïs, en grappig, want ik zag ergens dat ze kolen aan het oogsten waren ook al.. maar we konden niet stoppen 😉

  Ik wens dat ze het nu dan toch wel binnen hebben inmiddels, althans… hier regent het goed, ook hard nodig, grondwaterpeil, maar ja, voor de boeren ineens…

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Ooit vertelde men mij dat mais het enige gewas is dat gedijd op varkensmest.
  Ik vind het een storend gewas. Door de hoogte verdwijnt het wijdse van ons landschap.

  Hoe het nu in Nederland verder zal gaan met de vleesindustrie kan ik niet overzien.

  Maar minder maisvelden zal ik toejuichen.

  Eerlijkheidshalve vertel ik er wel bij dat ik vanavond een bordje zoete mais heb gegeten ….

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb in het verleden wel vaker geschreven en getoond, dat ik soms echt het gevoel heb tussen muren van maïs door te rijden. Daarom ben ik ook blij dat de maïsvelden rond deze tijd weer worden kaalgeschoren. Het komt het landelijk beeld en de kans om weer reeën te spotten ten goede.

   Wat jij op je bordje hebt gehad, was heel andere maïs dan wat hier wordt geoogst, vermoed ik. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. geweldig Jan, de mannen verdienen het wel om het binnen te halen met droog weer hé, ze hebben er al zóveel mee te stellen gehad om het op het land te krijgen allemaal .. droogte … mijn God, ’t is niet eenvoudig boeren in ons land

  fijn weekend Jan

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan dat is binnen, raar hé dan is het te droog en nu is het te nat.
  Er is hier heel wat water uit de hemel gekomen de regen meter
  is een paar keer vol geweest en vanmiddag regent het weer.

  Jan en toch wens ik jou en Aafje een zonnig weekend.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hier was gisteren nog een zonnige dag maar vandaag heel wat minder en veel wind. Ik moet zeggen dat de mais bij jullie nog mooi groen stond en hier is dat verdroogd geel bruin. Hier ligt dit van streek tot streek waar nog mais staat ! Mooie oogstfoto’s Jan !

  Geliked door 1 persoon

 7. Ze hebben een paar jaar gelukt gehad met het binnenhalen vd oogst. Dit jaar wordt het weer spannend met al dat water.
  Achter ons huis waren ze dit jaar vroeg, daar is het twee weken geleden gerooid. Dit jaar was de fotograaf helaas niet thuis
  Je trof het maar mooi dat je dit onderweg tegenkwam. Ik ben benieuwd naar de serie vd Ecokathedraal.
  Geniet saampjes van jullie lange weekend. 💕

  Geliked door 1 persoon

 8. mooie gezicht als ze dat mais er af aan het rijden zijn, zeker als het eerst rijtje doen in zo’n veld
  mooie oogst foto’s, ziet er al flink modderig uit Jan,
  en dan zullen inderdaad de bordjes pas op modder er weer snel staan!

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan, het rijdt hier ook weer af en aan met trekkers met bakken vol mais.
  Gisteren was het nog droog en zonnig, je kon er nog van profiteren en de machines ook.
  Vandaag is het een en al droefenis, maar de regenmeter zit haast weer vol!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was blij dat het gisterochtend even zonnig was. En gelukkig heb ik van die gelegenheid gebruik kunnen maken.
   Wat mij betreft mag het eerst wel weer eens wat langer droog en zonnig zijn, maar stabiel weer lijkt er nog niet in te zitten.
   Goed weekend!

   Like

Reacties zijn gesloten.