Hekken in ’t land

Vanaf het moment waarop ik 15 jaar geleden begon met bloggen, heb ik tijdens mijn ritjes over het Friese platteland heel wat hekken gefotografeerd. Meestal waren ze net als die grote zilverreiger van gisteren niet meer dan bijzaak, zoals dat op de onderstaande foto het geval is …

Vaak kregen ze echter ook een hoofdrol toebedeeld. Een enkele keer betrof het een mooi smeedijzeren hek of een pas geplaatst nieuw houten hek. Maar meestal ging het om meer of minder ‘uit het lood hangende’ boerenhekken …

Sinds het verloren gaan van mijn eerste zelfstandig draaiende WP-blog, gevolgd door de ondergang web-log.nl zijn veel van de foto’s uit die eerste jaren niet meer toegankelijk. De komende tijd zal ik eens wat foto’s van de hekken uit die eerste jaren onder het stof vandaan halen om ze hier nogmaals te publiceren …

37 gedachten over “Hekken in ’t land

 1. Hekken zijn inderdaad dankbare “rechtlijnige” elementen in een verder nogal “afgerond” of “wollig” landschap. Ik mag ze ook graag ergens in het beeld, in een bijrol of in een solo-rol. Doe mij maar nummer 3.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahahaha het hek is van de dam… zoiets, ik ben er ook altijd al gek op geweest, heb ook nog wel wat mooie hekjes, zoveel moois inderdaad nog van web.log.nl ooit, maar ook van de 3 jaren dat ik offline was met nul blog…. Ik ben benieuwd! 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie stillevens. Buiten is altijd wel iets te vinden wat je aandacht trekt.
  In mijn geboortestreek was het vergeven van weilanden, riet, sloten en hekken maar gaas kwam er haast niet aan te pas, ik herinner me alleen planken en draad, soms schrikdraad.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.