Waterlopen in ’t bos

Het Waterloopbos wordt doorsneden door verschillende waterlopen. Die zijn in de jaren vijftig aangelegd om vanuit het Vollenhovermeer (Google Maps) de bassins voor de schaalmodellen van het Waterloopkundig Laboratorium te kunnen vullen met water …

Omdat de bodem van het bos ca. 5 meter lager ligt dan het peil van het Vollenhovermeer kon de aanvoer van water op een eenvoudige manier met behulp van schuiven worden geregeld …

Hier en daar ligt een boom in stilte gebroken te rusten in het water. Zo lijkt de natuur hieronder weer bezit te nemen van een betonnen model dat misschien ooit de bocht van een rivier heeft voorgesteld …

De Ecokathedraal laat mooi zien hoe hoe steen en beton samen kunnen gaan met de natuur, hier in het Waterloopbos kapselt de natuur daarnaast ook oude, vaak roestige onderdelen op een mooie manier in …

 – wordt vervolgd –

28 gedachten over “Waterlopen in ’t bos

 1. Het is daar wel een prachtig bos aan het worden, die waterlopen geven er een heel boeiend karakter aan.
  Mooie foto’s.
  En dat prille groen: ach, was het maar weer zover!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Interessante blogjes over het Waterloopbos, in het laatste blad van natuurmonumenten wordt er ook aandacht aan besteed. Ik zag dat er ook een boek over is verschenen. Wij zijn er vorig jaar doorheen gefietst en lang niet alles gezien, we waren met een groepje en dan moet je toch rekening met elkaar houden. Het lijkt me leuk om er weer eens heen te gaan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.