Deltawerk 1:1 – deel 3

Deel 3 van een 4-delige serie over het kunstwerk ‘Deltawerk 1:1’ in het Waterloopbos in de Noordoostpolder.

Twee betonnen loopbruggen maken ‘Deltawerk 1:1’ ook aan de binnenkant toegankelijk. Op het moment dat je tussen en onder rechtopstaande en gekantelde betonplaten van 80 centimeter dik doorloopt, ervaar je de grootsheid ervan eigenlijk pas echt goed. Je lijkt het massieve, koude beton rondom bijna te kunnen voelen …

In fotografisch opzicht is de binnenkant van het monument zeker niet minder mooi dan aan de buitenzijde. Zeker op zo’n dag met weinig wind en een helder blauwe lucht waarop Jetske en ik er waren, ontstaat een mooi spel van lijnen, licht en schaduw. De zacht rimpelende weerspiegelingen doen de rest (zie foto linksboven). Een prettige verrassing vond ik dat verre eind van ‘Deltawerk 1:1’ in tegenstelling tot de andere kant gesloten is (zie foto rechtsboven) …

– wordt vervolgd –

35 gedachten over “Deltawerk 1:1 – deel 3

 1. Jan mijn fantasie maakt over uren, Jetske van klein naar groot ingeklemd tussen grote beton blokken.
  Het eerste gedeelte begint lekker rustig en ondanks alle mooie weerspiegeling moet ik ’n gezicht zien
  een heel groot gezicht dat haast lijkt te lachen en zegt kom jij ook, durf je het te wagen.
  Dan begint het tweede gedeelte van de muziek die zorgt er voor dat ik bij de les blijf.
  Daarna weer het beton te leven en ik zag allemaal figuurtjes in het beton allemaal
  hele kleine kikkervisjes en ik vind het geweldig hoe jij van zoiets simpels er voor kan
  zorgen dat een ieder zijn eigen belevenis in jouw film kan zien.

  Klasse Jan van een onverbeterlijke dromer groetjes

  Geliked door 1 persoon

 2. Weer zo mooi! Ik houd van geometrische figuren (met dank aan mijn achtergrond), en deze zijn hier zo ruim aanwezig , mede met dank aan de weerspiegelingen.
  En de muziek is weer pakkend goed gekozen bij deze reportage.

  Geliked door 1 persoon

    • Daar was ik al bang voor …
     Een leraar wiskunde heeft tegen mij eens verzucht dat ik net zo goed bij ’t konijn in het hok kon gaan zitten, want dat bakte er vast niet meer van dan mij. Zucht …
     Maar naar dergelijke lijnen en vlakken kijken en er composities mee maken, dat kan ik dan weer wel gelukkig. 🙂

     Geliked door 1 persoon

      • Ik bedoelde te zeggen dat ik zoiets al vermoedde, want in die hoek kom je al snel terecht wanneer iemand houdt van geometrische figuren (met dank aan zijn of haar achtergrond).
       Het wat negatievere ‘bang voor’ floepte er min of meer uit, omdat de opmerking van die wiskundedocent op de MAVO zich knap diep heeft genesteld. Het was zeker niet persoonlijk bedoeld in jouw richting. Maar stiekem toch nog altijd wel een beetje naar die docent. Ik zie hem nog zo voor me.

       Like

       • Altijd grappig hoe mensen reageren als het om wiskunde gaat😉.
        Eén troost, ik was nooit zo’n docent als die van jou. Ik zag mijn pupillen ontzettend graag en begreep perfect als iemand niet begreep 😉.
        Ik weet hoe opmerkingen er soms kunnen in hakken bij jongeren, en dat zou niet, niet, niet mogen bestaan. Maar wie ben ik!?

        Geliked door 1 persoon

        • Dat zou inderdaad niet mogen bestaan, dat ben ik helemaal met je eens. Maar het bestond toen, en het zal nu denkelijk nog niet veel beter zijn. De betreffende docent heeft meer leerlingen op hun ziel getrapt. En dat is zo zonde. Met een docent met wat meer geduld en wat betere didactische kwaliteiten zou ik toch net een stukje verder gekomen zijn met wiskunde, vermoed ik.
         Maar ach, ik ben uiteindelijk ook zonder wiskunde nog redelijk terechtgekomen, zullen we maar denken. 😉

         Geliked door 1 persoon

 3. Weerom een mooi fimpje met bijhorende muziek !
  Ik heb bewondering voor hetgeen je doet en denk dat er aardig wat tijd in kruipt om te maken !
  Was al blij bij de intrede dat er nog een vervolg komt !
  Een fijne avond en fijn weekend Jan !

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat nietig is Jetske tussen al die betonnenplaten. Zo’n dag met weinig wind en een helder blauwe lucht krijg je een vlak water en is de spiegeling optimaal….Ik heb op de computer een cinemasetje aangesloten zitten…en nu met deze muziek knallen de bassen de speakers uit.
  De buurvrouw dacht dat het oorlog was… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ha Afanja,gelukkig dat je me hebt laten weten, dat het filmpje het nu wel doet… dus ben weer even terug om het te bekijken.
  Gelukt!
  Ik vind het een mooi, spannend filmpje. Vooral de muziek uit het tweede gedeelte vind ik gaaf. Het hele bouwwerk: geweldig!
  Dank je wel en groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.