Deltawerk 1:1 – deel 4

Laatste deel van een 4-delige serie over het kunstwerk ‘Deltawerk 1:1’ in het Waterloopbos in de Noordoostpolder.

De ontwerpers van ‘Deltawerk 1:1’ hopen dat de (hellende) betonplaten na verloop van tijd onder invloed van weer en wind begroeid zullen raken door algen en mossen. De gestage verkleuring die daardoor ontstaat, moet ‘Deltawerk 1:1’ langzaam op laten gaan de omringende natuur. Zo wordt een relatie gelegd met de wat verderop in het Waterloopbos liggende schaalmodellen van het Waterloopkundig Laboratorium die ook langzaam worden opgenomen door de natuur …

Doorkijkjes naar de andere zijde als je langs het monument loopt, zullen dat effect alleen maar versterken.
“De ruimte verandert gedurende de dag, de seizoenen en over de jaren”, zeggen de ontwerpstudio’s. Hoe subtiel het spel van licht en schaduw af en toe is, kun je mooi op de bovenstaande foto zien. Daar zitten niet alleen fraaie weerspiegelingen in, maar er liggen ook een paar mooie banen zonlicht over de waterspiegel.

Afijn, geniet nog maar even van het laatste deel van deze 4-delige serie over het kunstwerk dat is ontstaan uit de oude Deltagoot in het Waterloopbos …

– Bij voldoende animo zet ik de volledige 16 minuten durende serie met muziek dit weekend ook nog online –

28 gedachten over “Deltawerk 1:1 – deel 4

 1. De bovenste opname is haast abstracte kunst.
  Een hele bijzondere serie, Jan. Heel anders van uitgangspunt dan de Ecokathedraal, maar in de toegelaten overwoekering van de natuur zit een zekere overeenkomst.
  Een zeer boeiende plek!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat er met steen en beton gebeurt als je het in ergens opstapelt en laat rusten, is intussen wel bekend. Wat er op den duur met dit enorme betonnen kunstwerk gebeurt vind ik wel interessant. Vooral de in verschillende hoeken hellende platen maken het spannend.
   Een hartelijke groet retour vanuit Drachten.

   Like

  • Ja, de lijnen zijn er zeker weer. En ze vervelen me nog steeds niet. Sterker nog, ze blijven me uitdagen. Als ik nog eens in de buurt ben, wil ik er best nog eens een kijkje nemen om er fotografisch nog weer wat andere dingen mee te doen.
   We liepen er bijna alleen. Op de achtste foto in deel 1 kun je een paar wandelaars zien lopen. Halverwege troffen we een paar andere fotografen die nogal haast leken te hebben aan hun manier van werken te zien. Maar verder hadden we het rijk alleen, en dat maakt die enorme betonnen constructie nog indrukwekkender. Ik vond het machtig!

   Geliked door 1 persoon

  • Andermaal dank voor je lovende woorden, Bertie. Zonder de creativiteit en kunde van de ontwerpers had ik er fotografisch ook weinig mee kunnen doen. Ze hebben er wel een dusdanig uitdagend project van gemaakt dat ik er t.z.t. nog wel eens wat (andere) foto’s van wil maken.

   Like

 2. Ik vind het heel interessant, mooie beelden die natuurlijk per seizoen anders zijn. Maar ook afhankelijk zijn van de stand van de zon. Ik zou zeggen plak ze maar netjes aan elkaar. De serie is het bekijken meer dan waard.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.