Fryslân, fris en grien

Na het verslag over het witte winterse staartje uit maart 2005 keer ik vanaf vandaag eerst weer eens terug naar de actuele situatie. Zondagmiddag zijn we vanuit Leeuwarden via de zuidelijke route over landelijke wegen huiswaarts gereden. Terwijl Aafje in haar rol van chauffeur de ogen netjes op de weg hield, had ik de vrijheid om onderweg wat foto’s te maken …

De rit voerde door hetzelfde gebied waar ik 15 jaar geleden de schier eindeloze witte weilanden uit de voorgaande blogs heb gefotografeerd. Op dit moment ligt Fryslân er weer fris en groen bij. Het wachten is nog op stabiel voorjaarsweer met wat hogere temperaturen en de terugkeer van de weidevogels …

42 gedachten over “Fryslân, fris en grien

 1. Dat ziet er héél anders uit dan de winterfoto’s van de vorige blogs.
  Zó ziet het er nu uit, als tenminste de luchten wat onbewolkt zijn.
  Prachtig is het landschap hier in de provincie dan!
  Nu nog wat warmte, Jan.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het spul doet wat moeilijk over wachtwoorden etc: dus nog maar eens:
  Bekende route, binnenkort ook maar weer eens rijden op zoek naar de Grutto, hoewel het daar de laatste jaren een beetje huilen met de pet op was voor wat betreft die Grutto

  Geliked door 1 persoon

 3. Van deze fotografie hou ik erg van want zo zie je het land leven met de mooie vergezichten van een weiland. Heerlijk van de snelweg af en genieten van al het landelijk wat mij ook altijd aantrekt. En ik zag niet dat het gras erg nat was maar ik las al dat er een stoomgemaal is die er voordat het hier te zompig wordt. In mijn omgeving van de Alblasserwaard waren toch wel de meeste graslanden vol met plassen water. Ze hadden ook hier al de slootkant netjes uitgestoken want dat is ook van het grootste belang dat de sloten hun gewenste breedte en diepte behouden en vrij zijn van gewassen die de functies van menige sloot belemmeren. De foto met het riet laat zien hoeveel wind er stond en waar vandaan die kwam. Mooie fotografie zeker gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.