3-koppig comité van uitgeleide

Terwijl we ons klaar maakten om terug te lopen naar de auto, ontdekte één van ons beiden hoog in de lucht een drietal vogels. Omdat ze zo hoog vlogen, dachten we – ook gezien de locatie – in eerste instantie aan ooievaars …

Pas toen ik maximaal inzoomde kon ik zien dat het lepelaars waren. Geen alledaags trio in deze omgeving, maar het was een prachtig comité van uitgeleide om de dag mee af te sluiten …

35 gedachten over “3-koppig comité van uitgeleide

 1. Dat was een snelle reactie van jou en jij heb ze knap vastgelegd. Vliegen ze nu eerst naar links en later naar rechts? 😉
  Het was echt even verwarrend omdat ze zich inderdaad gedroegen als ooievaars. In de regel vliegen lepelaars in één streep over ons huis. Nu waren ze waarschijnlijk op zoek naar een plekje om te landen, zo zeiden we daar al tegen elkaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Het lijkt alsof ze eerst naar links en dan naar rechts vliegen. In werkelijkheid cirkelden ze steeds wat verder dalend om ons heen. Uiteindelijk verdwenen ze in dalende lijn ergens achter de bosschages aan de andere kant van het vennetje uit zicht

   Geliked door 1 persoon

 2. Hier zie ik ze toch vrij vaak, de foto’s van gisteren op mijn blog maakte ik naast een sloot en had wel foto’s van in de sloot maar die waren niet scherp genoeg naar mijn zin, maar jij hebt er zelfs drie!!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zie ze hier ook wel vaker. Hier vlakbij zit een hele kolonie in het wild. Daar heb ik vanmorgen nog wat foto’s van gemaakt. Maar die zitten in het lage poldergebied ten noordwesten van mijn woonplaats. De lepelaars op de bovenstaande foto’s cirkelden boven bos en hei ten zuidoosten van mijn woonplaats.

   Like

 3. Ik zag het meteen dat lepelaars was. Anders zou zwarte rand te zien op einde van vleugels. Prachtig foto’s gemaakt. Toch is bij ons in de buurt ook lepelaars te zien.Maar lepelaars broeden ook. Te laat ermee. Omdat dicht groeien. Dan kun je moeilijker foto’s van maken. Prachtig gedaan Jan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.