De donkerste dag voor kerst

De donkere dagen voor kerst doen hun naam weer eer aan. Met het oog op de beperkingen die dit jaar rond de kerstviering gelden, zullen ze voor velen dit jaar zelfs extra donker aanvoelen. Ook de kerstdagen zelf lijken goeddeels donker en nat te verlopen. Maar ach, binnen blijven is toch het meest veilig tegenwoordig …

En het kan altijd nog erger. Denk maar eens aan de miljoenen vluchtelingen, die als Jozefs en Maria’s van huis en haard zijn verdreven en de kerst zonder dak boven hun hoofd moeten doorbrengen. En laten we deze kerstavond vooral ook even denken aan alle artsen, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers die ook dit kerstweekend weer in zwaar en benauwend veiligheidstenue zorgen voor de vele coronapatiënten rondom in ons land. Voor hen is de kerst dit jaar helemaal anders …

Enfin, hoe en waar dan ook:

Gezellige kerstdagen – Noflike krystdagen – Merry Christmas

48 gedachten over “De donkerste dag voor kerst

 1. De kerst zit er in tussen weer al op, de dagen beginnen langzaam langer te worden
  op naar het nieuwe jaar met een vaccin tegen dat ellendige virus Jan, en hopelijk langzaam terug nar normaal.

  Like

 2. Should have known, you would write for the holidays. A very merry Christmas to you and your family:) Heard from my son you are in lockdown for the feestdagen. They could have given you a few more days of warning! Anyways, enjoy Christmas and New Year anyway with good food:):)

  Geliked door 1 persoon

  • Like everywhere else in the world, measures go up and down, and our government is often rather cautious with measures. But the infections were suddenly very high again. Then you get these kinds of sudden decisions. But we’ll get through it again.
   All the best for you there. Stay safe and healthy!

   Like

 3. Fijne kerstdagen.
  Weliswaar is het dit jaar een andere kerst dan wat we gewend zijn, maar hopelijk volgend jaar dat we dubbel dankbaar zullen zijn dat we wel weer samen met de familie de kerst kunnen vieren en dat de virus minder besmettelijk is of helemaal weg is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie kaarten Jan en voor jullie ondanks alles een warme kerst want op deze dagen denk ik vaak aan diegene die op straat wonen of op de vlucht zijn en ook speciaal aan die truckers die in de file vast zitten in England onder heel slechte omstandigheden en niet thuis geraken voor Kerstmis

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat heb je heel mooi verwoord Jan !
  Vandaag weer een boot gezonken op de middellandse zee, met 20 vluchtelingen …
  Als je daarover wat nadenkt, dan besef je maar pas hoe goed we het hier hebben !
  Enfin soit… de vaccins komen eraan, dat zijn de lichtpuntjes in het nieuwe jaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Klagen doe ik niet. Net als vorig jaar wij met zijn drietjes. Voor veel mensen die ziek zijn, de zorgverleners en mensen die niets hebben om te vieren zal het extra zwaar zijn. Die mensen hebben wel recht van klagen volgens mij.
  Geniet toch maar van deze feestdagen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sfeervolle beelden, Jan.
  Ik denk ook vaak aan de mensen in de frontlinie van de zorg: hoe houden ze het vol?
  Binnen blijven is nu geen straf, het weer lokt niet echt naar buiten.
  Goede Kerst voor jullie Jan,
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem. Voor ons is het zeker geen straf om samen binnen kerst te moeten vieren. De regen tikt gezellig tegen de ruiten en binnen is het behaaglijk warm. Een luxe positie waar menigeen jaloers op zou zijn.
   Voor jullie ook gezellige dagen!

   Like

 8. Elk jaar zijn er massa’s mensen die in plaats van te feesten, hard werken en er voor zorgen dat ons leven er een stuk makkelijker en veiliger door wordt. Deze Kerst geldt dit meer dan ooit tevoren. Leuk dat je met jouw Kerstwensen ook deze groep extra in de kijker zet Jan.
  Maak er straks een warme Kerst van.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik denk zeer zeker aan het verplegend personeel, juist dit jaar, want dat doe ik al elk jaar, net als alle andere hulptroepen die gewoon stand by moeten staan en werken. Brandweer, ambulances, politie. Militairen zelfs die overzee zijn.

  Elk jaar voel ik mij weer gezegend met een dak boven mijn hoofd en als ik wil, geen kerst te vieren of juist wel. Vrijheid.

  Ik wens jullie ook hele fijne warme kerstdagen toe!

  X

  Geliked door 1 persoon

 10. Mooi voorbeeld van een kerstkaart. Bij de tweede foto krijg ik een gevoel van ”rouw” Voor best veel mensen een reden omdat ook te zo te voelen in de aanloop naar het volgende jaar. Ik hoop dat we het ergste gehad hebben maar het zal nog wel een tijdje duren voor het leven weer normaliseert. Ik wens je in ieder geval het beste voor het volgende jaar Jan

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.