Moeder geeft zwemles

Hoewel alle hectiek in Amerika gisteren voor mij niet helemaal onverwacht kwam, heeft het er wel voor gezorgd dat het later werd dan voorzien, voordat ik bed kwam. Na vijf uurtjes slaap had ik er halverwege de ochtend behoefte aan om eerst maar eens een frisse neus te halen …

Toen we vorige week hoorden dat beeldhouwer Kees Verkade op 29 december was overleden, bedachten wij ons dat er ook beelden van hem in Drachten staan. Omdat de motregen toch niet uitnodigde om ergens in de natuur een fotokuier te maken, besloot ik vanmorgen wat foto’s van die beelden te maken …

Bij zwembad ‘de Welle’ in Drachten staat sinds 1975 het bronzen beeld ‘Moeder die haar kind leert zwemmen’. Het verbeeldt op realistische, maar losse wijze de zwemles die de moeder haar kind geeft. Met simpele lijnen en vormen drukt de kunstenaar heel goed de zwemles uit. De druppels vormden vandaag een leuk extraatje …

33 gedachten over “Moeder geeft zwemles

 1. Ik zie en lees dat het een bijzondere beeldhouwkunst is. Het lijkt zo net een concept waar hier en daar nog wat aan gekneed of aan vastgeplakt moet worden.
  Het ‘beeld’ wat het beeld laat zien vind ik heel mooi. Vol overgave kwijt moeder zich aan haar taak. Ook zo mooi met de hand onder de kin van haar kind. De druppels passen precies bij de natte lijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Och wat mooie kunstbeeld om te zien dat moeder zijn kind leren zwemmen. Heel mooi!!!
  Zwemles is zeker belangrijk voor de kinderen. IK heb zwemdiploma a. Meer ook niet. Ik kreeg altijd oor steking. Ik mocht niet zwemmen van dokter. Deze foto’s is zeker prachtig om te zien. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is een prachtig beeld welke ik van de zomer inderdaad zag, en ook op de foto wilde zetten, maar het was te druk eromheen, teveel mensen die voorbij gingen en bleven komen.

  Prachtig mooi, al wist ik nog niet dat het van Verkade was.

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.