Kwebbelende vrouwen

Gisteren liet ik hier al het beeld ‘Moeder die haar kind leert zwemmen’ zien. In de Noorderpromenade in Drachten staat een tweede beeld van Kees Verkade. Op één van de bankjes rondom de plataan op het Franse Pleintje zitten sinds 1973 twee ‘Kwebbelende vrouwen’ …

Het kunstwerk stelt onmiskenbaar twee winkelende vrouwen voor, die even uitrusten op een bankje. Zonder gedetailleerd te werk te gaan, beeldt de kunstenaar met simpele lijnen en vormen de beide vrouwen heel goed uit. De bronzen bank is onderdeel van de bankjes rond de boom. Op een drukke, zonnige dag vallen de twee kwebbelende vrouwen nauwelijks op tussen het winkelende publiek dat rondom hen plaatsneemt …

34 gedachten over “Kwebbelende vrouwen

 1. Dat gebeurt niet zo vaak dat jij in het centrum bent. 😉
  Het beeld heeft daar een mooi plekje. Mooie plataan.
  Het lijken meer kletsende (roddelende) vrouwen dan kwebbelende.
  De ene vrouw zit er niet al te charmant bij, met een jurk/rok aan en dan zo met de benen wijd. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk om middenin de stad te ontmoeten.
  Ik vond dat je ernaast had moeten zitten, Jan. Ook beetje onderuit gezakt van winkelmoeheid 🙂
  Nu alles op slot is bij jullie, zitten ze daar wat eenzaam?

  Geliked door 2 people

 3. Hahahaha, ja, ook dit beeld ken ik natuurlijk, maar altijd, als ik er ben, zit het er vol met mensen, dus ook deze ontbreekt nog in mijn eigen archief, of ik heb mijn camera niet bij mij. 😉

  Ook en prachtig beeld weer! Lekker stil daar nu!

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.