Een reuzenrad op bezoek

Het reuzenrad in aanbouw bij Mondial, dat gisteren op de eerste foto te zien was, liet zich vanwege de omliggende bosschages niet lekker fotograferen. Daarom heb ik enkele dagen later in Drachten wat foto’s gemaakt van het reuzenrad, dat hier eind juli enkele weken op de Markt stond …

Of het Reuzenrad Sky Vision ook gebouwd is door de firma Mondial uit Terband, weet ik niet. Maar het is met zijn hoogte van 50 meter wel het grootste mobiele reuzenrad van ons land. Helaas was de kassa gesloten, toen ik er was. Toch jammer, want nu heb ik geen foto’s kunnen maken van het ongetwijfeld adembenemende uitzicht over Drachten. Maar het meest vervelend is natuurlijk dat ik weer niet heb kunnen werken aan het bedwingen mijn hoogtevrees … 😉

32 gedachten over “Een reuzenrad op bezoek

 1. Altijd fotogeniek, zo’n reuzenrad.
  In Honfleur heb ik eens mijn hoogtevrees overwonnen (en mijn man héél duidelijk gemaakt dat ik geen grapjes ging tolereren), en heb daar een paar rondjes gemaakt. Het was in één woord: heerlijk. Geen spijt van gehad. En later in Gent nog eens gedaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Is het grootspraak of wilde je echt in het reuzenrad gaan, zou ik willen vragen. Ik lees hierboven het antwoord al. Waarschijnlijk niet. 🙂
  Een week of wat geleden reed ik naar huis op de A32 en toen passeerde ik drie vrachtauto’s met splinternieuwe cabines van een reuzenrad. Althans ik vond ze er splinternieuw uitzien. Toen dacht ik me dat ze vast bij Terband wegkwamen. Het kan natuurlijk ook van een mobiel reuzenrad zijn geweest.
  Maar wel mooi dat je er een fotoserie van maakte, want het is wel een bijzonder foto-onderwerp.

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtige serie van dit heel grote reuzenrad, 50 meter is wel heel hoog, zal wel een mooi uitzicht zijn of je met een drone fotografeert.
  Jammer en misschien ook wel gelukkig dat het die dag gesloten was Jan 🙂 hoefde je geen keuze toe maken!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een indrukwekkend rad, 50 meter is echt wel heel hoog. Ik denk dat het scheelt dat je in een cabine zit, meestal zit op een open stoel en dat geeft wel meer last van hoogtevrees denk ik. Je kunt ook met beide benen op de grond mooie foto’s van het reuzenrad maken, dat is je goed gelukt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Vooral het feit dat zo’n apparaat om de paar weken ergens opnieuw opgebouwd wordt, vind ik geen echt geruststellende gedachte. Een kuiertje, een frisse neus en het maken van nieuwe foto’s lieten zich op de begane grond inderdaad ook heel goed verenigen.

   Like

 5. Mocht ik er eens ene zien dan ga ik er ook graag in en geniet dan van uitzicht aldaar. Mooie foto’s nam je mee waar je goed de constructie kan zien. Ook een dank je wel voor je bezoek en woorden op mijn kleine blogje. Hoop dat je ook de fotografie in video van mij hebt bekeken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Nu zou ik het niet meer durven, denk ik.
  Als jonge moeder deed ik het met een paar kinderen. Na de rit stopte hij telkens even om mensen te laten uitstappen, hij begon toen wij nog hoog zaten. Dat vonden we wel eng.

  Geliked door 1 persoon

 7. pech, Jan! 🙂 Ik vind het toch een grappig idee dat deze dingen in Terband gebouwd worden. Zelf ben ik niet meer zo van hoogtes (leeftijdskwestie bij mij) maar in zo’n afgesloten cabine zou ik geen last hebben. O, en dan Drachten zien. En, vermoedelijk, een groot deel van de rest van Friesland en een stuk Groningen. Wel mooi!

  Geliked door 1 persoon

  • De eerste keer dat ik daar zo’n reuzenrad in aanbouw boven het landschap uit zag torenen, kon ik het ook absoluut niet plaatsen. Vooral ook omdat het dorpje te klein is voor een kermis met zo’n enorme attractie. Een collega hielp me later uit de droom.
   Ik heb er in de jaren 70 één keer in gezeten, en dat was voor mij meer dan genoeg. Maar ja, als ik dan later foto’s zien die vanaf zo’n attractie gemaakt zijn, vind ik mijn hoogevrees wel eens spijtig. Een uitkijktoren wil ik op een goede dag nog wel eens beklimmen, maar dan toch vaak met om meerdere redenen knikkende knieën.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.