Bij de stoppenkast

Ik heb vanmorgen eerst maar eens een blik op de stoppenkast geworpen. De spanningen liepen de afgelopen dagen al tijdens de eerste gelekte berichten over de aangescherpte coronamaatregelen her en der weer flink op. Dus toch maar even checken of de stoppen er vannacht niet uit geknald zijn …

Omdat ik zo ongeveer de enige inwoner van dit land lijk te zijn, die geen verstand heeft van Corona en de bestrijding ervan, leg ik me eerst maar weer neer bij de maatregelen zoals ze gisteravond zijn aangekondigd. Ik heb ook weinig keuze nu is gebleken, dat de zestigers die zijn gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin, nu aanzienlijk minder antistoffen tegen het coronavirus hebben dan gevaccineerde mensen in andere leeftijdsgroepen. Dus kom maar op met dat booster vaccin …

Het zal me trouwens ook nu waarschijnlijk weer betrekkelijk weinig moeite kosten om me aan die maatregelen te houden. De 1,5 m afstand houd ik al ruim anderhalf jaar aan en op drukke plaatsen – waar ik overigens zelden of nooit kom – heb ik nog altijd een masker op. Het kan hooguit zo zijn, dat ik de komende tijd wat minder fotokuiertjes maak. Maar dat wordt meer bepaalt door het weer en de conditie van mijn onderdanen dan door de coronamaatregelen. Maar wees gerust, wanneer ik wat minder recent gemaakte foto’s heb, doe ik af en toe een greep in het archief …

Omdat we intussen na ruim anderhalf jaar nog steeds geen stap verder zijn met corona, sluit ik maar af met vrijwel dezelfde hartenkreet die ik hier ook op 15 maart 2020 in een Ode aan onze zorgverlenersook al eens heb gedaan:

Lieve artsen en verpleegkundigen, jullie staan nog steeds voor een immense klus. Aan jullie inzet en toewijding twijfel ik nog steeds niet. Maar pas de komende tijd behalve op jullie patiënten vooral ook goed op jezelf en elkaar. Bedankt voor jullie inzet en toewijding! Heel veel sterkte nog steeds voor de komende tijd!

40 gedachten over “Bij de stoppenkast

 1. 9 april prik één 9 juni prik twee, en nu wachten op drie, wij werden gebeld door de assistente van de dokter er waren nog vaccins over of we langs wilden komen, (had nog geen brief ontvangen van de overheid), om te laten prikken uiteraard met het minder werkende Astra Zenica vacin (blijkt achteraf) twee dagen later een brief of we ons willen laten vaccineren maar dan wel met Pfizer, leek me toch een beetje te veel om dat te doen, dus hebben we de Astra Zenica sessie maar afgemaakt, verder vertrouw ik niet meer zo op dat vaccin, dus hou me heel goed aan de regeltjes zoals ik dat ook dit voor de prikken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi dat je de verpleging even in het zonnetje zet, dat kunnen ze wel gebruiken. Helaas zijn we weer in deze vervelende situatie beland, en mogen ze in de zorg weer alles op alles zetten. Heel jammer dat het weer zover moest komen.

  Geliked door 1 persoon

 3. De foto van de stoppenkast is een meesterlijke opening van dit trieste verhaal.
  Nee het is inderdaad geen pretje om corona te hebben. En dan ben ik verder nog jong 😉 en gezond.

  Goed en lief dat je op deze plaats de werkers in de zorg een hart onder de riem steekt. ❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook hier spreken we weer over een flink stijgende curve. Dan stel ik me toch vragen bij het vaccin dat we allen heel gewillig namen. Of mensen het nog lang kunnen aanvaarden? Ik zie steeds meer ‘opstand’ rondom me. En ook twee kampen, dat beangstigt me echt. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet? Hopelijk komt hier geen ‘oorlog’ van.

  Na bijna twee jaar gebeurden nog geen grote veranderingen in het zorgsysteem, dat begrijp ik niet zo goed? Hadden we de tijd niet moeten aangrijpen om effectief na te denken? Hier in België kibbelen politici vooral graag.
  Idem met het klimaat. Ik word er soms moedeloos van….

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, naar mate de hele situatie rond corona langer duurt, wordt het voor veel mensen moeilijker om met maatregelen te leven. Daar komt bij dat de vaccins hun belofte niet echt waar maken en dat de zorg steeds meer onder druk komt te staan. En ook hier worden ellenlange discussie gevoerd in het parlement zonder dat het tot duidelijke koers(wijziging) leidt. Kortom: het is allemaal niet vrolijk stemmend. Voorlopig zijn we goeddeels op ons zelf aangewezen, vrees ik.

   Geliked door 1 persoon

 5. Voor de zorg heb ik nets dan lof, maar die mensen verdienen het echt niet om zo overspoeld te worden met het werk…
  Toen ze de ‘regeltjes’ versoepelden heb ik gewoon verder gedaan zoals ik ondertussen gewoon was. Mondmasker dragen , afstand houden, ontsmetten , handjes wassen én alle drukte ontlopen waar mogelijk. Op een wonder hoeven we niet te rekenen denk ik, we zullen ermee moeten leren leven. Misschien zwakt het virus af tot een banaal griepje ? Wie zal het zeggen hé ? In Oostenrijk worden inmiddels verregaande maatregels genomen.. daar moet elke niet gevaccineerde zelf in lockdown gaan en mag nergens meer binnen. Als onze politici ballen aan hun lijf hebben, dan verplichten ze de inentingen voor iedereen… maar ze hebben schrik om stemmetjes te verliezen. Volgende week mag ik gaan voor een griep-vaccin… Wat zijn virussen toch fenomenaal machtig hé ?? Je ziet ze niet met het blote oog, maar ze kunnen heel de wereld verlammen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, virussen blijven wel zo lang zoeken tot ze een zwakke plek hebben gevonden, eerst in de maatschappij en dan in de mens. En dan is de menselijke afweer maar beperkt. Ik heb gisteren de griepprik gehad, en ze mogen wat mij betreft morgen de boosterprik nog in de andere arm zetten.

   Geliked door 1 persoon

 6. De stoppen zitten er nog in zo te zien. 🙂 Ik denk dat veel mensen het wel een beetje hebben zien aankomen en dat er ook soort van fatalisme aan het binnensluipen is. Ook omdat het er nu op lijkt dat vaccineren hoewel nuttig niet zaligmakend is en dat het op een soort van dweilen met de kraan open begint te lijken. Je hoort steeds vaker de roep om beleid voor langere termijn, waarbij het denk ik gaat om de vraag kunnen/proberen we het virus uit (te)roeien of, wanneer dat niet gaat lukken of een te hoge prijs vraagt, hoe maken we het beheersbaar, zoals we dat ook doen met andere ziekten. In de tussentijd wil ik wél graag de derde prik!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het begint na anderhalf jaar allemaal wat uitzichtloos te lijken voor velen, vrees ik. Dat er voor de langere termijn echt geïnvesteerd moet worden in in ons zorgsysteem, lijkt me wel duidelijk. Zoals we nu bezig zijn, dreigt de machine op verschillende plaatsen en manier vast te lopen. Maar of de opvolgers van dit kabinet dat met dezelfde personele invulling dat voor elkaar krijgen? Ik denk het eerlijk gezegd niet. En die derde prik wil ik na de griepprik van gisteren ook graag.

   Geliked door 1 persoon

 7. Als we rondom ons heen kijken, hoeven we niet erg slim te zijn om te snappen dat het weer totaal de verkeerde kant uit gaat.
  De overenthousiaste versoepelingen, mede om onze economie te redden, heeft duidelijk zijn neven-effecten.
  Ook is bepaal lekker voor mezelf wat veilig is en meestal is dat meer dan wat de overheid me oplegt. ik speel graag “safe” 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. De stoppen kunnen wel wat spanning aan, ook deze.☺
  Ik ga ook gewoon verder met de meeste dingen, doe weer een mondkapje op in de supermarkt en stel een gepland feestje uit. Met een paar bevriende en gevaccineerde buren blijf ik af en toe koffieleuten. That’s it.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik was zo verbaasd, zo stomverbaasd dat ze die anderhalve meter eraf gooide. Volgens mij wil de regering gewoon dat we allemaal besmet en ziek worden of dood gaan. Want jeetje de besmettingen zijn hoger dan ooit. Mijn stiefvader werkt in de zorg en krijgt volgende week zijn booster maar ik merk alweer aan de sirenes dat het in mijn dorp met hoge gemiddelde leeftijd, aardig de verkeerde kant op gaat. Ik doe wat moet maar ga nergens bij mensen zitten en nodig ook niemand uit.

  Geliked door 2 people

  • Hoe het bij jullie in België gaat, weet ik niet, maar hier is er momenteel een grote uitstroom van vooral IC-verpleegkundigen die het niet meer aan kunnen of het niet meer zien zitten zoals het nu gaat. Maar ja, de gemiddelde cliniclown verdient hier tegenwoordig meer dan een verpleegkundige … ;-(

   Geliked door 1 persoon

 10. Het is me wat Jan… Ik kan niet altijd afstand houden op school. De ramen staan wagenwijd open, dat wel, maar ja, risico loop je dan toch. En er zijn ook zoveel leraren tekort, dus ook zestigplussers moeten naar de loopgraven. Laat die booster voor mij maar snel komen want het regent besmettingen. Mijn nichtje kreeg twee keer Pfizer, maar ook zij ligt momenteel flink ziek te bed met covid.
  Blijf voorzichtig Jan.
  En inderdaad, we moeten denken aan het verzorgend personeel. Een hart onder de riem voor hen, we moeten hen helpen door zelf heel voorzichtig te zijn.

  Geliked door 2 people

 11. Je hart onder de riem voor hen die het op moeten knappen is zo hart nodig. Eigenlijk is er nog veel meer nodig. Ik hou me ook aan de maatregelen en denk na over iedere interactie. Is het de besmettingskans waard? Ik leef mee met hen die weer hun broodwinning en levensvreugde worden getroffen, maar je kunt zo weinig echt doen.

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.