Remmingwerken

Terug op de brug (Google Maps) besloot ik eens wat foto’s te maken van de remmingwerken aan weerszijden van de brug …

Een remmingwerk is een constructie waarmee schepen worden afgeremd als ze een kunstwerk zoals een brug of sluis naderen of dreigen aan te varen. Ook kan een vaartuig gebruik maken van een remmingwerk om er te wachten tot de doorvaart vrij is …

Hier in de Goaiïngahüster Sleat, waar slechts sprake is van kleine recreatievaart, kan worden volstaan met kleine traditionele houten remmingwerken …

Waar het gaat om beroepsvaart, zoals hieronder bij de Hooidamsloot tussen Drachten en Earnewâld, worden tegenwoordig forsere stalen remmingwerken gebruikt …

31 gedachten over “Remmingwerken

 1. Wat een gaaf idee om de remmingwerken eens in het zonnetje te zetten. Het zijn inderdaad mooie onderwerpen om je creativiteit even lekker op los te laten. Ze zijn eigenlijk overal bij bruggen te vinden, maar het is zo gewoon dat je ze over het hoofd ziet als onderwerp. Fraaie fotografie weer.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben al talloze keren langs deze remmingwerken gekomen, maar ik vond deze keer keer dat ze wel eens wat aandacht verdienden. Bij de reacties is mooi te zien dat het toch wel een typisch Nederlands onderwerp is, de Vlamingen kennen dit helemaal niet.

   Like

 2. Weer wat slimmer geworden👍. Je voorlaatste foto staat hier op nummer 1.
  Ook eens gegoogeld naar dat vakantiehuis bij Matroos. Ziet er schitterend uit, boot inclusief. Zou heerlijk zijn om met onze (klein) kinderen beide huizen te huren, maar dan moeten we diep in de buidel tasten😦.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed idee om in te zoomen op het remmingswerk. Die laatste foto is ook een mooie aanvulling.
  Als kind van een brugwachter is dit een bekend fenomeen. Bij het zwemmen sprongen en doken we er vroeger vanaf. We hadden een ladder aan het remmingwerk getimmerd zodat we uit het water konden klimmen. Vele jaren later werd het verboden om binnen 50 meter van de brug te zwemmen en te vissen, maar toen waren we al uit huis. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.