Ruim zicht op It Eilân

Nadat ik eind oktober op een zonnige dag een fotokuier in de beslotenheid van het bos had gemaakt, verlangde ik op de eerste november naar wat ruimte om me heen. De zon scheen de ’s ochtends volop, daarom besloot ik even uit te waaien bij It Eilân. Voordat ik de oversteek over de brug maakte, besloot ik even het uitkijkplatform te beklimmen (Google Maps)

Hoewel dit uitkijkplatform niet hoger is dan dat bij de Leijen, heb je hier vandaan aanmerkelijk meer zicht. Het kostte geen moeite om de ca. een kilometer verderop staande spinnenkopmolen Roekmole (Google Maps) te zien …

Nu het seizoen er voor de recreatievaart op zit, is de voetgangersbrug naar It Eilân weer vrij toegankelijk voor eilandbewoners en rust zoekende wandelaars …

Gedurende het vaarseizoen hebben boten er vrije doorgang, voetgangers die naar de overkant willen moeten de brug zelf sluiten en weer openen. Ik kon dus zo de brug op lopen …

Eenmaal aan de overkant, zakte de moed me bij de splitsing van het pad in de schoenen. Beide paden leken me ineens wel erg lang, daarom besloot ik voor de derde optie te kiezen: terug naar de brug …

36 gedachten over “Ruim zicht op It Eilân

 1. Nadat ik eind oktober op een zonnige dag een fotokuier in de beslotenheid van het bos had gemaakt, verlangde ik op de eerste november naar wat ruimte om me heen…daar heb ik helemaal gevoel bij.

  Altijd een bijzonder en mooi plekje daar. Heerlijk met die blauwe lucht erbij. Dat zou nu meer dan welkom zijn zo langzamerhand.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je was blijkbaar een brug te ver. 😄 Wel een leuke gelegenheid voor een wandeling en een mooie oplossing voor de zelfbediening van de brug. Iets dergelijks heb ik wel eens met een pontje gezien, ook elektrisch met drukknoppen te bedienen, stuk makkelijker als een lier met trekkabel. Maar je hebt wel leuke foto’s kunnen maken, lijkt mij een prima omgeving om te wandelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tot een jaar of vijf geleden lag er ’s zomers een klein kettingpontje voor fietsers en voetgangers. Voor de enkele auto of tractor die er moet zijn, ligt er nog altijd een oude kabelpont naast de brug. Het is een heerlijk rustige polder waar je vrijwel altijd alleen bent of je er op zijn minst alleen kunt wanen.

   Like

Reacties zijn gesloten.