Herfst in het bos

Gelukkig heb ik eind oktober op een zonnige dag een korte boswandeling gemaakt bij Heidehuizen (Google Maps), want sindsdien hebben we de zon hier nauwelijks meer gezien …

Een paar beukenbladeren en wat dood hout werden mooi door de zon uitgelicht …

Op de gebruikelijke plek lag weer een grote plas water, die aan de randen verraderlijk was bedekt met bladeren. Het viel me overigens op dat het bladerdek hogerop nog goeddeels groen was. …

Er waren maar weinig paddenstoelen te zien, maar deze twee stonden zo mooi in de zon, dat ik ze niet kon missen …

Ik eindig vandaag met de laatste restanten van wat eens majestueuze boom was …

51 gedachten over “Herfst in het bos

 1. Pingback: Een knisperend bruin tapijt | Afanja's Weblog

 2. Fijne foto’s, Jan. Na oktober inderdaad niet veel zon meer gezien en er is nog steeds veel groen blad in de bomen. Ik las ergens dat dat komt omdat het nog niet gevroren heeft ’s nachts. In de droge jaren (ja, opa vertelt 🙂 ) waren de bladeren vanaf de zomer al geel en bruin, maar dat kwam door gebrek aan vocht. Daar hebben we dit jaar geen last van.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was blij dat ik eind oktober op die zonnige dag nog even het bos in gegaan ben. Daarna hadden we op 1 november ’s ochtends nog mooi zonnig weer, en sindsdien is het alleen maar grijs. Daar valt fotograferend weinig eer aan te behalen.

   Like

 3. ha Afanja,

  wat een heerlijke foto’s!
  Ze doen me denken aan de film Le Bonheur. In de herfst had de hele familie van dit soort kleuren aan.
  Als een soort camouflage in het bos.

  Ik wil wel een mooi vest in ndeze kleuren…

  Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel mooie fotografie Jan, en ook het restant van boom en wellicht dat de boomwortels nog intact en sterk zijn want dan komt er vast later nieuw leven uit. De natuur is sterk en vecht altijd terug. Voor mij is een boom als het leven en ook als mens soms te zien. Het mos er naast gaat vast later zorgen voor een warme deken voor hem en de varen erachter houdt het gezelschap. Buiten is het hier ook heel grijs net als in mijn hart die ook zonnig was. Wellicht komt dat later weer terug bij mij. De paddenstoel in zon vond ik ook heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.