Een blik over de rietkraag

Nadat ik de otters had bekeken, vervolgde ik mijn weg over het recreatieterrein rond het paviljoen bij de Leijen, dat in 2015 een remake heeft ondergaan. Er werden o.a. een zandstrandje met speeltoestellen, een kabelbaantje en een uitkijkplatform aangelegd. Op de onderstaande foto het kabelbaantje achter een glinsterend wuivend rietkraagje …

Het uitkijkplatform staat maar een klein stukje verderop. Om het hoger te doen lijken, is het op een klein heuveltje geplaatst. De beklimming ervan levert dan ook niet alleen geen vermoeidheid op, maar ook geen hoogtevrees …

Maar als ik dan naar het Europese vlagvertoon op het platform kijk, denk ik toch wel: ‘had het nou echt niet een uitkijktoren van een paar meter hoger kunnen worden?’ Ik kan met mijn bijna twee meter eigenlijk nog steeds maar net over de rietkraag heen kijken. Dit is zo ongeveer alles wat je er van het meer kunt zien, de rest blijft verborgen achter struikgewas en bomen …

Laat ik dan toch net het geluk hebben, dat er een surfer achter de bosschages tevoorschijn komt. Terwijl hij over het water scheert, kan ik hem korte tijd volgen …

Ik sluit af met een foto die ik gemaakt heb vanaf het strandje bij het paviljoen …

25 gedachten over “Een blik over de rietkraag

 1. Was er niet iets beters te bedenken om Europees geld in te investeren, dan een te lage “uitkijk”toren?
  Gelukkig heb je er wel mooie foto’s kunnen maken.
  Hartelijke groeten, Zerm.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi met dat zilveren licht over de rietkraag.
  Dat is het nadeel van kijkhutten ze groeien niet mee met de bosschage.
  je hebt gelijk dat je er op deze manier aandacht aanbesteed en eigenlijk moet je er nog dank je wel voor zeggen ook.
  Jij tilt mij de volgende keer wel op. 😜
  Mooi dat je de windsurfer nog kon meepakken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je kunt je afvragen wat de bedoeling is van zo’n laag uitkijkpunt, maar het antwoord zal wel niet uit Brussel komen. Enfin, je had er wel weer leuke foto’s vanaf kunnen maken, misschien was dat de opzet van het project.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.