Een valse start

Vorige week vrijdag stond er weer een dagje met Jetske op het programma. Omdat het opnieuw een lange, warme dag leek te worden, stelde Aafje voor om me maar te brengen en te halen die dag. Dat brengen duurde wat langer dan verwacht. We waren nog geen 5 minuten van huis, toen we al op de toerit naar de A7 in de file terechtkwamen, omdat een truck (een deel van) zijn lading grind was verloren ter hoogte van Beetsterzwaag …

Gelukkig hadden politie en Rijkswaterstaat de zaak goed in de hand. Er werd voorbeeldig ‘geritst’, zodat we na deze valse start al snel op de linker rijbaan reden en daar stapvoets door konden rijden tot de afslag Beetsterzwaag. Een kleine drie kwartier later zaten we in het bijzijn van één van Jetskes’ vele ijsvogels, in de tuin aan de koffie. Nadat we genoeglijk hadden zitten bijpraten, stelde Jetske voor om voor onze fotosessie eerst naar de Hoogeweg bij Kalenberg te rijden …

Enige tijd later wandelden we van de parkeerplaats bij de kanosteiger aan de Hoogeweg naar het witte bruggetje (Google Maps). Hier hebben Jetske en ik eind september 2006 ook onze eerste gezamenlijke fotokuier gemaakt. Het is een bijzonder stukje Nederland waar een paar echt zeldzame dieren leven, die elders in ons land niet of bijna niet voorkomen. Zo heb ik hier, gegidst door een zuster van Jetske, in juli 2017 de uiterst zeldzame grote vuurvlinder gefotografeerd die alleen hier in de Weerribben voorkomt …

Jetske had deze locatie voor vandaag uitgekozen om op zoek te gaan naar een al niet minder zeldzame libel. Het gemaaide gras maakte onze zoektocht niet moeilijker, maar het zat er jammer genoeg niet in om nog een libel sierlijk hangend aan een mooie bloeiende grasstengel te kunnen fotograferen …

Terwijl Jetske een stuk verderop zo te zien al haar eerste model had gevonden, richtte ik me bij het bankje eerst maar eens op een geaderd witje op een akkerdistel. Een fijn model om erin te komen. Maar daar was ik niet voor gekomen …

 • wordt vervolgd

41 gedachten over “Een valse start

 1. Pingback: Droogte aan de Rietweg | Afanja's Weblog

 2. Altijd balen als je in de file staat, ik heb er ook altijd een hekel aan Jan
  maar na een valse start toch nog kunnen genieten van een dagje in de natuur.

  Ik heb het even te druk met andere dingen dan bloggen,
  dus neem even een ruime pauze, misschien later dit jaar,
  maak ook bijna geen foto’s
  Groet, Bram

  Geliked door 1 persoon

 3. Het moderne verkeer is slopend… zowel in NL als in BE.
  Maar al bij al zie ik hier het begin van een leuke fotoshoot
  en heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er nog veel moois zal komen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • We rolden al snel weer lekker door, Dirk. We hebben hier in het noorden zo weinig files, dat het aantal keren dat ik in ruim 40 jaar in een file heb gestaan, op één hand te tellen is.
   Je begrijpt dat ik weer even een aanloopje neem, voordat ik tot de hoofdzaken kom. 🙂

   Like

   • Kunnen leven zonder file… daar wil ik zo voor een contract voor tekenen !
    Iedere keer dat we de ring van Brussel, Antwerpen, Leuven, Luik ….nemen is het boem patat… Met eindeloze files tot gevolg. Het aantal keren dat we kunnen zonder hinder kunnen doorrijden, kan ik ook op 1 hand tellen 🥶 Gruwelijk is dat !
    Je beheerst je verhaal-vertel-blog-klimax zelfs vanuit je kleinste teen, dat vind ik super ! 👍
    Ik zet me alvast schrap voor de hoofdzaken in dit logje 🤠

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.