Nieuwe hoop bij de haven

Het was toch wel een strak plan om in de bouwvakvakantie even naar Oudega (Google Maps) te rijden, zodat ik nog even wat foto’s van het vertrouwde gebouwtje bij haven kon maken. Toen ik er een paar weken later weer langs reed, lag er al geen steen meer op de andere …

Nadat eerder de massieve, oude zuivelfabriek op het terrein al was gesloopt, was nu ook het veel jongere en kleinere pandje aan de haven met de grond gelijk gemaakt. Het gebouwtje waar ik nog een steentje aan had bijgedragen, was voorgoed verdwenen. Met behulp van een grote rupskraan en een paar vrachtauto’s werden de laatste restanten afgevoerd …

Op een groot bord werd de bouw van het appartementencomplex ‘de Nije Hoop’ – genoemd naar de pas afgebroken zuivelfabriek ‘de Hoop’ uit begin vorige eeuw – op de vrijkomende ruimte aangekondigd. Dat lijkt me straks helemaal geen verkeerd plekje met uitzicht over de haven en de nieuwe recreatieplassen erachter. Maar het komt wat te vroeg voor ons, we willen ons tuintje nog niet missen …

 • wordt vervolgd

42 gedachten over “Nieuwe hoop bij de haven

 1. Origineel en mooi dat je in omgekeerde volgorde blogt, eerst de restanten en straks krijg ik het gebouwtje nog te zien.
  Ik moet zeggen dat ik de appartementen en het plekje wel heel mooi vindt. Straks heb je daar ook nog uitzicht op het nieuw aan te leggen meer.
  Ik heb net even op hun site geneusd en dan verbaast het mij dat ik helemaal geen prijzen zie staan. Of ligt dat aan mij? Inschrijven kan al lang niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 2. ER komen steeds meer nieuwbouw. Maar deze word straks heel mooi. Slopen gaat heel vlug. Dan ook zo opgeruimd. Daarna kunnen begingen met bouwen. Heeft wel eventjes tijd nodig om te bouwen. Mooie foto’s. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. maar Jan soms worden dingen voor je beslist .wij zijn ook bezig om een plekje te vinden kleiner en gelijkvloers maar met wel een grotere badkamer waar je geholpen kan worden .en dat ligt nog niet voor het oprapen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat realiseer ik me heel goed, Bas. We hebben zelf een paar jaar geleden nog een huis met badkamer en slaapkamer op de begane grond gezocht. Niet te doen als je niet heel handig of rijk bent. Maar ik wens jullie er heel veel succes mee.

   Like

Reacties zijn gesloten.