Renspin op een memoblokje

Terwijl ik met het één of ander bezig was op de pc, zag ik in mijn rechter ooghoek plotseling naast me op het bureau iets bewegen …


Op het gele post-it memoblokje dat daar altijd voor het grijpen ligt, zat een klein spinnetje. Gelukkig heb ik niet alleen buiten mijn camera meestal voor het grijpen liggen, binnenshuis is dat niet anders …

Al snel had ik een kleine fotoserie gemaakt van deze kleine renspin. Daarna heb ik eens even flink geblazen, waarna hij er als een haas vandoor ging …

Klikken om de foto te vergroten is toegestaan …

37 gedachten over “Renspin op een memoblokje

 1. Het geluk om deze onverwachte fotografie kansen te zien zit duidelijk in een héél klein hoekje,
  maar dat hoekje was groot genoeg om je te kunnen uitleven in heerlijke macro fotografie 👍
  En wetende dat deze kleine spinnen razendsnel kunnen zijn, vertelt me veel over je ervaring als fotograaf !
  Ik geniet Jan !

  Geliked door 1 persoon

 2. Onder ons gezegd en gezwegen, ik ben altijd een beetje bang van spinnen en spinnetjes. Ofwel gaat hij weg, ofwel ik. Nu kon ik ze via jouw foto’s eens wat beter bestuderen. Heel mooi op die gele achtergrond. Waarvoor Post-its toch kunnen dienen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Och wat eng deze spin kwam bij jou memo blokje. Deze spin best wel groot. Spinnen kunnen overal gaan kruipen. Ook waar het toe gaat. Wel mooie foto’s heb je gemaakt Jan. Brrr….. 🕷 🕸

  Geliked door 1 persoon

  • Daar moet ik toch echt even tegen in gaan. Je mag hem best een beetje eng vinden, maar groot was hij echt niet. Hij was hooguit een centimeter lang (de poten meegeteld). De foto’s zijn gemaakt met de macrolens op mijn camera, daardoor lijkt hij groot. En dat is precies de bedoeling. Met het blote oog kun je niet zien hoe mooi zo’n klein spinnetje eigenlijk is, nu wel. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.