Een meeuw op een paaltje

Gebruik makend van het feit dat ik dankzij de nieuwe medicatie een stuk steviger en stabieler liep, heb ik begin oktober weer eens een fotokuiertje naar de vogelkijkhut ‘de Blaustirns’ bij de Leijen gemaakt. Daar had ik me alleen een tijdje niet meer aan gewaagd, omdat je er over een smal, vaak tamelijk glibberig paadje langs het water moet lopen. Nu durfde ik het aan om er weer eens op eigen gelegenheid naar toe te gaan …


Er zaten twee echte vogelaars met grote toeters op hun camera’s geschroefd in de kijkhut. Eén van hen vertelde dat ik net te laat kwam, omdat er een paar maal een ijsvogeltje op één van de palen had gezeten. Ik kreeg niet meer te zien dan een meeuw, die het plekje op de paal had overgenomen. Maar daar was ik ook al blij mee, temeer daar ik blij was om te horen dat er recentelijk regelmatig een ijsvogeltje bij de hut te zien was. Dat biedt binnenkort hopelijk weer nieuwe kansen …

33 gedachten over “Een meeuw op een paaltje

 1. Een heel mooi bericht dat de nieuwe medicatie goed is aangeslagen Jan. Het is zo belangrijk voor je dat de benenwagen het zo goed mogelijk blijft doen. Het maakt je actieradius weer groter.
  Hopelijk spot je daar binnenkort ook de ijsvogel.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben er erg blij mee, Zem. Voorlopig zal mijn actieradius nog niet veel groter zijn, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat stabieler loop. Dat zorgt er in ieder geval voor dat weer wat vaker korte kuiertjes kan maken.
   Als ik er een ijsvogel te zien krijg, dan zal het niet lang duren, voordat hij ook op mijn blog verschijnt. 🙂
   Grijze groet uit Drachten.

   Like

  • Het waren maar twee ijsvogels. Maar je hebt gelijk, die staan wel vaak op de foto. Het nadeel van dat plekje waar ik ze in het voorjaar kon fotograferen, is dat er altijd sprake is van een drukke en rommelige achtergrond. Dat is op dit plekje niet zo, dus dat biedt nieuwe mogelijkheden. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Dat is dubbel goed nieuws. Ten eerste dat jij daar alleen heen kon en ten tweede de ijsvogel daar. Ook al heb je mij voor de support niet nodig, ik ga graag met je mee naar die hut voor de ijsvogel. 😊
  De ijsvogel stelt zich dus ook tevreden met een verticale stok. 👏😃

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.