Een meeuw, een reiger en een dode gans

Nadat we eerst een kijkje hadden genomen bij de Leijen, hebben Jetske ik op de laatste vrijdag van oktober nog enige tijd in de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder gezeten …


Aan de oostkant van de hut stond een blauwe reiger in de plas. Hij leek helemaal in beslag te worden genomen door de aanblik van een meeuw, die een stukje verderop ergens aan stond te rukken …

Hij leek er echt het zijne van te moeten weten, want heel stiekem kwam hij steeds een stapje dichterbij. De meeuw leek er niet van onder de indruk te zijn, want hij ging rustig door met zijn bezigheden …

Enige tijd later had hij datgene waaraan hij stond te plukken en te rukken op het droge gesleept. Daarmee leek de lol er ook meteen af te zijn. Maar nu was wel goed te zien wat hij daar had, het karkas van een gans. Nu maar hopen dat er geen vogelgriep in het spel is …

De meeuw stapte weg liet zijn buit achter. Even later schreed de blauwe reiger eraan voorbij zonder op of om te kijken. Vanaf dat moment lag de polder er weer stil en leeg bij …

30 gedachten over “Een meeuw, een reiger en een dode gans

 1. Wat is erg triest van dode dode gans. Ik denk van vogelgriep. Of iets anders. Reiger en meeuw komen dan pikken. Zielig. Maar het is de natuur. Hebben van gegeten.Zie ik geraamte van dode gans. Bah… Wel goed dat je dit laten zien. Foto’s zegt al genoeg. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo zie je maar weer dat meeuwen niet erg kieskeurig zijn. In stadse omgevingen doen ze zich vaak tegoed aan afval van alle mogelijke etensresten, zelfs als die in vuilniszakken zitten. Mooi verhalend vastgelegd deze waarneming.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt er een spannend verhaaltje van gemaakt Jan !
  Voor dieren is het dagelijks eten soms een “struggle for life” !
  Mensen gaan naar de winkel voor eten…
  Gelukkig stellen dieren zich geen vragen over hun dagelijks eten…

  Geliked door 1 persoon

  • Het laatste deel van het verhaal heb ik ook op video vastgelegd, maar daarbij ben ik tegen een bewerkingsprobleempje aangelopen. Daarbij was mooi te zien dat het de reiger allemaal echt wat te min was, hij ‘schreed’ echt wat nuffig langs het karkas. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.