Issus coleoptratus

Zoals ik hier gisteren al vertelde en toonde, heb ik de laatste twee weken regelmatig even een wat foto’s van de verkleurende bladeren van de druif gemaakt. Zo ook vorige week zaterdagmiddag, maar toen zag ik nog wat anders dan alleen de bladeren. Op een van de bladeren zag ik een heel klein beestje kruipen …


Nadat ik er een paar foto’s van had gemaakt, ben ik m.b.v. Obsidentify en internet op zoek gegaan naar wat ik nu eigenlijk had gefotografeerd. Het lijkt te gaan om de Issus coleoptratus, een algemeen voorkomend insect van amper 5 mm, dat ook in onze tuin schijnt te leven leeft van de sappen van planten. Hoe algemeen voorkomend ook, hij heeft geen Nederlandse naam. Kijkend naar het ‘borsteltje’ aan de achterkant, gaat het hier om een nimf (een jong dier).

Voor geïnteresseerden: veel meer informatie en vooral prachtige macro’s van dit beestje kun je hier vinden: ‘Een dinosaurus gespot in Schiedam …’

34 gedachten over “Issus coleoptratus

  1. Dit heb je heel goed gezien klein beestje. Deze beestje heeft wel puntig achterkant. Vreemde beestje. Heeft deze plek wel gevonden. Ik hoop deze beestje niet zo vaak ziet. Mooie foto’s. Fijne week.

    Geliked door 1 persoon

  2. Die had ik enkele jaren geleden ook eens gefotografeerd in onze tuin. Maar toen bestond Obsidentify nog niet… en bleef ik dus maar zoeken. Tot heden ! Dat is wel een straf insectje, als je ziet wat het allemaal kan ! De natuur is wonderlijk en het leven kruipt waar het een weg vind !

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.