Heidelibel met ’n verrassing

Na mijn rondgang door de parktuin van Huize Olterterp heb ik via landelijke wegen een ritje gemaakt naar de Alde Ie. Dat is voor auto’s een doodlopend weggetje waar aan het eind een oud en verweerd bankje staat (Google Maps). Terwijl ik ging zitten om me in de zon te nestelen, zag ik een libel wegvliegen …


Zoals veel libellen gewoon zijn om steeds op het zelfde plekje terug te keren, was dat met deze heidelibel gelukkig ook het geval. En elke keer gaf hij mij de kans om een paar foto’s te maken …

Zo ging dat een tijdje door. We hadden het best gezellig samen. Pas toen ik later op de middag de foto’s op de pc bekeek, zag ik dat de libel tussendoor kennelijk een cadeautje voor me had meegenomen. Er leek een heel klein beestje op de linkervleugel van de libel te zitten. Maar eh … wat is het eigenlijk? Kan het een bijna microscopisch kleine cicade zijn …?

Afijn, kijk maar even. Door erop te klikken kun je de foto vergroten tot 1920×1200 pixels …

30 gedachten over “Heidelibel met ’n verrassing

 1. Pingback: Reeën en Friese paarden | Afanja's Weblog

 2. Een libelle met een lifter ! Geweldige vonst Jan ! zou ook wel willen weten wat het is, maar ondanks dat het een zeer duidelijke foto is, kan je niet veel maken van deze meelifter hé ? Hoe dan ook geweldig mooi.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie macro’s met fijne details !
  Wat dat kleine beestje is ?? Daar heb ik geen flauw idee van. Op het eerste zicht lijkt het een mini-mini-kikker te zijn, maar dat zal het wel niet zijn vrees ik 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Geen idee. Een sierspeld, meelifter, zwartvlieger, hapje als reserve…
  Hij staat er in ieder geval mooi op. Ik wist niet dat libellen een vaste stek aanhouden, duidelijk niet bang voor mensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet ook nog steeds niet wat het is.
   Libellen hebben vaak de neiging om vanuit een min of meer vaste positie te jagen en daarna terug te keren naar het startpunt. In deze tijd van het jaar gebruiken ze zo’n vast plekje ook graag om te genieten van de warmte van het hout, voor zover ik weet.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.