Even lekker uitwaaien

Maandag ben ik aan het eind van de ochtend in de auto gestapt voor een ritje naar het paviljoen aan de oostkant van de Leijen om daar even uit te waaien …


Ik liet de ingang naar het strandje even links liggen, ik nam het paadje naar rechts. Daar passeerde ik eerst de otters die nog steeds op hun boomstam lagen, daarna kwam mijn doel inzicht …

Vanaf het uitkijkplatform (Google Maps) had ik even later mooi zicht op het noordelijk deel van de Leijen. Er trok net een buitje over het meer. Het water werd opgezweept door de wind, witte schuimkoppen kwamen op de golven tevoorschijn …

Al snel kwam er vanaf de kant van het paviljoen een surfer in beeld. Zo snel als hij in beeld kwam, zo snel was hij even later ook weer verdwenen aan de andere kant van het meer …

Het was een bijzonder ervaring om op 24 oktober zo lekker te kunnen uitwaaien. De temperatuur lag hier op dat tijdstip rond de 16°C. En het lijkt de komende dagen nog wat warmer te worden …


Climate change is here

36 gedachten over “Even lekker uitwaaien

 1. Zoals je zegt Jan, leuk voor de tijd van het jaar, maar eigenlijk niet goed. Voor ons zal het waarschijnlijk nog wel meevallen, maar wat met de volgende generatie, en daarna ? Wel knappe foto’s Jan.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik kreeg de kans niet om er lang naar te kijken, hij was zomaar aan de andere kant. Daarna zette hij koers in zuidelijke richting en verdween hij voor mij achter de bomen. Maar voor een surfer is dit weer wel even kicken.

   Like

 2. Hier hebben we vandaag temperaturen die de 20°C overstijgen, en dat voor eind oktober.
  Toen ik kind was, herinner ik me nog dat de chrisanten (op de kerkhoven) op 1 november door vorst getroffen werden…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.