Reeën en Friese paarden

Nadat ik maandag rond het middaguur letterlijk en figuurlijk lekker was uitgewaaid bij de Leijen, ben ik nog even naar de Jan Durkspolder gereden. Daar zag ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een sprong reeën …


Vorig jaar zag ik zeker maandelijks wel ergens een aantal reeën lopen. Dat was dit jaar een stuk minder. Nu de maïs weer van het land is, laten de reeën zich weer wat gemakkelijker zien in weilanden en akkers …


En dan nog even dit …

Gisteravond kreeg ik via Twitter van een entomoloog een reactie op mijn vraag wat voor klein beestje er op de heidelibel zat, die ik hier dinsdag liet zien. Het blijkt te gaan om een halmvlieg (Chloropidae)

33 gedachten over “Reeën en Friese paarden

 1. Heel gaaf dat je een positief antwoord kreeg op je vraag wat voor insect het was…
  Leve de entomologen zeg ik dan (daar heb ik ook ook meestal héél positieve ervaringen mee) !
  Het blog wereldje is dus nog steeds levend en wel, dat is heel fijn om te weten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig die reeën Jan ! ze maken zich blijkbaar ook niet teveel zorgen om overdag een uitstapje te gaan doen, dat zal je hier bij ons niet makkelijk tegenkomen – zeker niet in het Antwerpse, veel te druk overal !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc. Reeën zijn hier op het Friese platteland regelmatig te zien. Vooral vorig jaar zag ik ze in deze omgeving een tijdlang zo ongeveer wekelijks. Maar hoe vaak ik ze ook zie, het verveelt me nooit om naar die ranke, altijd oplettende dieren te kijken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Die mag ik ook graag zien, reeën en paarden. Voor de laatste ben ik bang maar achter een draad of hek bewonder ik ze graag. Die zwarte moren zien we niet vaak.
  Mooi dat je uitleg kreeg over de halmvlieg. Nooit van gehoord, jou waarschijnlijk bekend..

  Geliked door 1 persoon

  • Sinds ik er een keer afgegooid ben, houd ik ook maar liever wat afstand van Friese paarden. Zeker als er naast staat of erger nog erop zit, merk je pas hoe mooi en indrukwekkend groot zo’n dier is.
   Van die vlieg had ik geen idee wat het was, maar alleen die halmvliegen hebben alweer honderden ondersoorten, dus ik schaam me er niet voor. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.