Hoezo ‘vliegenzwam’ …?

De vliegenzwam is in 2022 de ‘Paddenstoel van het jaar’. Het is wel zo ongeveer de meest opvallende paddenstoel van ons land. Het beeld van ‘op een grote paddenstoel, rood met witte stippen …’ is bij de meesten van ons al vroeg ingeprent. Die kabouter heb ik er zelf overigens nog nooit op zien zitten. Maar wat erger is, ik heb er ook nog nooit een vlieg op zien zitten. Ik vraag me dan ook serieus af, hoe iemand op het idee is gekomen om het een vliegenzwam te noemen …


Nee, dan de grote stinkzwam, dat is pas echt een vliegenzwam …

43 gedachten over “Hoezo ‘vliegenzwam’ …?

  1. Rode paddenstoel is zeker prachtig!! Mooie kleur heeft deze paddenstoel met rood met witten stippen erop.
    Stinkzwam komen kleine beestjes op af. Dat vinden lekker. Prachtig serie foto’s heb je gemaakt van dichtbij.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi exemplaar jouw vliegenzwam Jan ! steekt ook mooi af tegen het groene. De stinkzwam, makkelijk te vinden hé, je ruikt hem als je in de omgeving komt, alleen hoop je dan dat het nog een witte is zoals op jouw foto, anders vindt ik hem een stuk minder aantrekkelijk om te fotograferen. Spijtig die vliegen altijd, niet ?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.