Schubbige bundelzwammen

Voor wie het nog niet had ontdekt, in het najaar is het bos bij Heidehuizen één van mijn favoriete plekjes. Eén van de redenen daarvoor is, dat ik er met de auto tot bij de ingang van het bos kan komen. Minstens zo belangrijk is dat er in de herfst altijd diverse paddenstoelen te vinden zijn en dat het bos er meestal mooi kleurt in de herfst …


Dat laatste valt dit jaar tot nu toe helaas nogal tegen, maar ik heb er wel veel verschillende paddenstoelen kunnen fotograferen. De eerste twee foto’s heb ik op 31 oktober gemaakt aan de voet van een grote boom vlak naast het fietspad. Volgens Obsidentify zijn het schubbige bundelzwammen

Ruim een week later kwam ik op 8 november ik weer langs die boom. De paddenstoelen hadden in een week tijd een ander aanzien gekregen …

En dan nog wat actualiteit: het is allerminst een mooie foto, maar ik vond het wel de moeite om hem te tonen. Deze scherpe boterbloem is namelijk gisteren, 13 november 2022 gaan bloeien …

40 gedachten over “Schubbige bundelzwammen

 1. Mooie structuur hebben de schubbige bundelzwammen. Het is dat je het schrijft anders had ik niet gedacht dat dit dezelfde zijn. Ik vind ze in oktober mooier dan in november.
  Wel bijzonder dat het bloemetje half november weer in bloei staat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gisteren zaten we nog buiten in de tuin te genieten van 19 graden warmte…
  Deze nacht dook de temperatuur onder nul…
  Wat de doodsteek is voor alle “nieuwe” groen natuurlijk.
  De nieuw ontluikende pluisjes paardenbloemen in mijn tuin hebben ook de pijp aan maarten gegeven deze morgen…
  Hopelijk kunnen we weldra weer ijskristallen fotograferen ? 😃
  Je paddo’s mogen gezien worden Jan !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. Het is nog steeds een bijzonder najaar. Maar uiteindelijk zullen we toch naar lagere temperaturen en meer neerslag gaan deze week. Vandaag was het nog zonnig en met 9°C normaal voor de tijd van het jaar. IJskristallen ziek ik voorlopig nog niet verschijnen, en dat mag wat mij betreft ook nog wel even wachten.

   Like

Reacties zijn gesloten.