Met een vlieg op ’n bankje

Hoewel ik geen hoge verwachtingen had van mijn kuier in het Weinterper Skar, was het me bepaald niet tegengevallen …


Dat had natuurlijk te maken met het uitzonderlijk mooie novemberweer, maar ook met de nieuwe ontwikkelingen zoals de omgewaaide bomen en de verbossing …


Maar het was ook wel bijzonder om te ontdekken, dat de insecten weer lekker meewerkten aan een paar korte fotosessies. Eerst waren dat de libellen en het lieveheersbeestje bij de dobbe, en hier op het tweede bankje lieten libellen en strontvliegen zich mooi zien …

Het was mooi geweest. Ik stond op en zette nu echt koers naar de auto door bij de boom een stukje verderop rechtsaf te gaan …


Nog een snelle groet aan het paard van de buurvrouw van het Weinterper Skar, dat al jaren trouw zicht houdt op de parkeerplaats er tegenover …


Moe, maar zeker voldaan reed ik huiswaarts. Die avond sloeg het weer om, waarna er een paar regenachtige en donkere dagen volgden. Dat kwam mij wel goed uit, want na een paar flinke kuiers in de bossen rond Olterterp op maandag en deze wandeling in het Weinterper Skar, konden mijn benen wel een paar dagen rust gebruiken. 🙂

38 gedachten over “Met een vlieg op ’n bankje

 1. Het mag ook wel een keer meevallen. 😀
  Ik vraag me wel af of de natuurbeheerders blij zijn met de verbossing. Men haalt tegenwoordig veel bomen weg om een gebied natter te maken en voor de biodiversiteit.
  Je strontvlieg is een plaatje. Het paard is een mooie blikvanger.
  Het valt me op dat het liken onder een bericht niet altijd lukt bij WordPress weblog. Dan staat er dat het geladen moet worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Soms zijn er van die dagen dat alles min of meer op de juiste plaats valt !
  Heerlijke herfstkleuren , het bos dat verder groeit en vanzelf groter wordt,
  libellen , strontvliegen en als kers op de taart een houten paard als schildwacht !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Rudi. Voor wie er oog voor heeft, valt er eigenlijk altijd wel wat te zien en te fotograferen. Zelfs onooglijke insecten krijgen dan een zekere charme. Aan een paar dagen rust was ik daarna we even toe, want de arbeid-rust verhouding moet wel wat in evenwicht blijven.

   Like

 3. Een serieuze wandeling Jan. Fijn dat we zo’n goed weer hadden konden zowel mens als dier ervan genieten. Begrijp dat je benen even rust nodig hadden. Prachtig die insecten. Jij kent ongelooflijk veel van de natuur, zit altijd met verstomming te lezen. Biologie was niet zo mijn ding in de school 😀. Maar nu weet ik daar wel graag meer over.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was een prima novembermaand om het wandeljaar nog wat te verlengen.
   Biologie, aardrijkskunde en geschiedenis waren wel mijn favoriete vakken op school. Maar het meeste wat ik nu van de natuur weet, heb ik de afgelopen 17 jaar opgestoken van het bloggen. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.