Dansende bomen

Dirk publiceerde op zijn weblog deze week een foto van een paar verliefde bomen. Nu houd ik op zijn tijd wel van een geintje. Ik vond dat de bomen op Dirk zijn foto eigenlijk weinig verder kwamen dan onschuldig wat met blozende wangen tegen elkaar aan leunen. Het doet me aan de eerste ‘kealleleafde’ of ‘kalverliefde’ denken. Wel lief hoor, maar het stelt weinig voor en erg lang duurt het vaak niet …


Maar ze deden me wel denken aan een paar andere bomen. Het was maart 2006, toen ik dit stel ergens langs de Beakendyk in het bos tussen Siegerswoude en Bakkeveen zag staan. Ik was meteen gefascineerd door dit koppel. Innig verstrengeld stonden ze daar vlak naast het fietspad. Nadat ik deze fotoserie van ze had gemaakt, vervolgde ik mijn wandeling. Ik was nog maar nauwelijks op weg, of er liep een rilling over mijn rug. Ik wendde mijn hoofd nog eens in hun richting … ze leken echt te dansen …

Ze waren in 2006 duidelijk al op leeftijd. Weer, wind en natuur knaagden al flink aan hun bestaan als stel. Ik weet waar ze 17 jaar geleden ongeveer stonden. Zouden ze er nog steeds staan? Ik vrees het ergste, maar misschien ga ik binnenkort ter plekke eens op verkenning …

46 gedachten over “Dansende bomen

 1. Pingback: Terug bij de dansende bomen | Afanja's Weblog

 2. Pingback: Terug bij de dansende bomen | Afanja's Weblog

 3. Mooi opgemerkt en pracht foto, ook twee niet soorteigen geliefden: zo oud al en toch helemaal van deze tijd.
  Heb je wel eens gehoord van de dansende bomen van het Speulderbos bij Garderen? Een heel dansend woud van overwegend beuken. We waren er jaren geleden: fascinerend, maar in de nacht wellicht spookachtig.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi gezien en gefotografeerd. Heel bijzonder deze twee soorten zo innig verstrengeld.
  Persoonlijk vind ik het zo innig dansen en verstrengeld op z´n tijd prima, maar dan vind ik daarna de ruimte en het even alleen zijn ook weer heel erg lekker. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Zoiets heb ik nog nooit gezien Jan. De houding van de ene boom tegenover de andere doet inderdaad aan dansen denken. Ik zou bijna het woord kunst durven gebruiken. een mooie vonst is het in elk geval !

  Geliked door 1 persoon

  • Deze fotoserie kwam ineens weer bij me naar boven, toen ik de foto van Dirk zijn bomen zag. En dat kwam me eerlijk gezegd wel goed uit, want we zitten echt in een slappe tijd voor de fotografie met dat eindeloze grijze weer.
   Bedankt voor je reactie en fijne dag verder.

   Like

 6. In die boom zie ik een groot hand met 4 vingers die de andere boom innig vast houdt. Als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet het echt wel liefde zijn. Volgens Herman van Veen. Benieuwd ook of ze het vol hielden! Heel leuk beeld

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.