Elfenbankjes in de tuin (2)

Vorige week heb ik hier de elfenbankjes achter in onze tuin geïntroduceerd. In oktober verscheen er een eerste elfenbankje op het stuk boomstam van de hazelaar dat we speciaal met het oog op natuurlijke processen achter in de tuin hebben laten liggen. Sindsdien is het razendsnel gegaan, de onderstaande foto’s dateren van 13 t/m 17 januari. Intussen groeien er vele tientallen elfenbankjes op het stukje stam …


Ik neem regelmatig even een kijkje bij onze schimmelcultuur. Het is niet alleen boeiend om te zien hoe snel de elfenbankjes zich vermeerderen, maar vooral ook hoe de elfenbankjes er onder invloed van het weer steeds anders uitzien. Daarnaast probeer ik er steeds wat dichter op te kruipen en dat levert ook weer interessant materiaal op. Kortom: wordt binnenkort weer vervolgd …

43 gedachten over “Elfenbankjes in de tuin (2)

 1. Pingback: Elfenbankjes in de tuin (3) | Afanja's Weblog

 2. Mooi om te zien, al die kleuren, prachtig. Eigenlijk vind ik ‘oude’ stronken en takken vaak het mooist vanwege het verweren daarvan. Dan zie ik iets liggen in het bos en denk dan, dat zou ik wel in mijn tuin willen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb ze met eigen ogen gezien toch vind ik je fotoserie nog mooier dan in het echt omdat je er zo lekker dicht op gedoken bent. En wellicht was het weer toen ook wat beter dan de grijze dag waarop ik er was. Prachtig stukje natuur en dat in eigen tuin. Dat was een gouden greep.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had niet kunnen dromen, dat het laten liggen van dat stuk stam zo goed zou uitpakken. Veel licht heb ik daar nog niet gehad, het is het donkerste hoekje van de tuin. Maar gelukkig kan ik er gemakkelijk bij komen. Bij de laatste foto’s ben ik er bijna in gedoken.

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat zijn elfenbankjes fotogeniek: je hebt er prachtige foto’s van gemaakt.
  En dat in eigen tuin: je hoeft er nauwelijks de deur voor uit.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, die elfjes boffen maar. Keuze genoeg zag ik gisteren in het bos, maar de mooiste zijn toch wel in onze tuin te vinden. Die ‘snottige’ kern ontstaat als het regent, maar afgezien daarvan is het toch wel een prachtige collectie, vind ik.

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Ik ben er heel blij mee dat ze op dit stuk stam zijn verschenen, het andere stuk is moeilijker bereikbaar voor mij. Hier kan ik heel goed bij, zodat ik er mooie macrofoto’s van kan maken. Er volgen nog meer blogs en foto’s over de elfenbankjes, want hoe beter je ze bekijkt hoe mooier ze worden.
   Prettige dag verder.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.