Elfenbankjes in de tuin (3)

Dinsdag was in deel 2 van mijn serie over de elfenbankjes in onze achtertuin onder andere het onderstaande elfenbankje te zien. Die foto’s heb ik 15 januari aan het eind van een regenachtige dag gemaakt …


Vandaag publiceer ik nog eens wat foto’s van hetzelfde elfenbankje. Deze foto’s heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Een paar droge dagen hadden het elfenbankje een mooie gedaantewisseling laten ondergaan. De natte groene smurrie in het midden was mooi opgedroogd. Enfin, kijk en oordeel zelf …

34 gedachten over “Elfenbankjes in de tuin (3)

 1. Ze zijn prachtig en zo mooi ongeschonden. In jouw tuin komt er niets om ervan te knabbelen, of worden ze in het bos ook door niets gegeten… ik heb geen idee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Toch heel mooi als je ziet hoe de natuur alles tot zich neemt en het lijkt wel wat op mosalg wat nu op de bankjes zit. Efenbankjes zijn wel taaie rakkers te noemen en kunnen soms ook wel jaren overleven. Weeral een mooie serie Jan.

  Geliked door 2 people

 3. Prachtig Jan ! die kleuren allemaal, ik wist dus niet dat ze zo hard veranderden. Weer iets bijgeleerd hier ! jouw groene versie is ook veel mooier dan die ik eens had gefotografeerd, meer detail. Top fotos. En het is weeral vrijdag, wat vliegt de tijd ! Een fijn (en droog) weekend gewenst Jan !

  Geliked door 2 people

  • Dankjewel, nu ik er één keer in ben gedoken, raak ik er niet op uitgekeken, Marc. Er zijn zoveel verschillende details te zien. Ik zit alleen wel steeds tegen het kritische punt van wat ik met mijn camera nog kan doen. Het is echt millimeterwerk en het licht is er maar matig. Ik gooi dus veel onscherpe foto’s weg, maar het houdt wel van de straat.
   Het lijkt erop dat we vanaf het weekend wat meer zo krijgen met volgens week een heel licht winterse weertype. We gaan het zien, in elk geval een goed weekend gewenst.

   Geliked door 2 people

   • Ook met een andere camera is het niet altijd makkelijk, en weggooien zal dan waarschijnlijk ook nog gebeuren. Maar de goede resultaten, en het geen wij zien dus is altijd top kwaliteit ! geen zorgen dus Jan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.