Smienten en bergeenden

De week begon hier weer bewolkt en grijs. De plas rond de grote vogelkijkhut in de Jan Durkspolder was maandagochtend voor een groot deel bedekt met honderden smienten, die rustig op de kleine golfjes lagen te dobberen. Het was te donker om hun kleuren goed te kunnen bekijken, maar ze lieten hun kenmerkende fluittoon wel een paar maal mooi over het water klinken …

Aan de oostkant van de hut hadden een paar bergeenden het plekje van de onrustig wordende ganzen van vorige week ingenomen. Van voorjaarsonrust leek bij hen nog geen sprake te zijn. Ze zaten rustig hun verendek te verzorgen en wat om zich heen te kijken. Een passerende slobeend leek er het zijne van te denken …

37 gedachten over “Smienten en bergeenden

 1. Dat moet wel een overweldigend zicht zijn, die grote aantallen vogels die allemaal rustig dobberen op het water !
  Daar zou ik me ook lekker kunnen bezighouden met mijn camera denk ik 👍

  Geliked door 1 persoon

  • De bergeenden stonden net op een wat hoger stukje met alleen nat zand, het dunne laagje water levert die mooie weerspiegeling op. Verderop stond er teveel wind voor mooie weerspiegelingen.
   We hebben hier na een paar zonnige dagen nu weer grijs en bewolkt weer. Fijne dag verder.

   Like

 2. Wow wat ziet veel van smienten. Hele club bij elkaar in de water. Het was mooie omgeving.
  Bergeenden ziet heel mooi uit. Prachtig beesten. Mooie foto’s gemaakt. Geen zon bij ons. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nog niet echt op gelet, maar een Smient herken ik niet direct, dus zeker nog niet veel gezien hier. Mooi beestje wel. Heb de link gevolgd naar vogelbescherming.nl. Dat is wel een nuttige link eigenlijk, duidelijke foto-tekening en uitleg. Het weer is ook hier terug grijs geworden. Nog even volhouden denk ik. Fijne dag Jan!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.