Meneer Merel breekt ’t ijs

Op 9 februari lag er ’s ochtends tegen twaalven nog een laagje ijs in de vijver. Dat was voor meneer Merel, die even in bad wilde, een lelijke tegenvaller. Twee jaar geleden was ik er getuige van, dat er eind februari een konvooi met twee ijsbrekers nodig was om de scheepvaart op het Prinses Margrietkanaal gaande te houden. Deze kleine merel stond er alleen voor om het ijs te breken …


Al die tijd stond ik met de camera op het statief op nauwelijks 3 meter afstand van de merel aan de andere kant van de vijver. Hij ging rustig zijn gang en liet daarbij mij mijn eigen ding doen …

Met merels die zoveel vertrouwen in me hebben, ga ik ervan uit dat we ook dit voorjaar weer jonge merels in de tuin mogen begroeten.

47 gedachten over “Meneer Merel breekt ’t ijs

  • Dit was twee keer toeval. De eerste keer had ik de camera op het statief gezet, omdat ik wat close-ups van het laatste ijslaagje wilde maken. Terwijl ik daarmee bezig was, verscheen meneer Merel in beeld. Twee dagen later had ik de camera op hetzelfde plekje op het statief gezet, toen mevrouw Merel verscheen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Zo’n statief is toch een echte aanwinst hé. Dit was weer eens mee genieten van een heerlijk moment dat jij zo mooi hebt vastgelegd. Meneer en mevrouw Merel en binnenkort wie weet inderdaad.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat badderen is altijd leuk om te zien, zomer of winter. Het was een verrassing om ze in dit geval allebei zo dicht bij me te zien komen, terwijl ik met de camera op het statief op het terras stond.
   Ik heb er alle vertrouwen in dat het weer goed komt dit voorjaar. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Echt leuk om te zien: hij en zij zijn niet bang voor wat ijskoud water.
  Ook mijn complimenten voor het mooie, natuurlijke uiterlijk van je vijverrand!
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat badderen is altijd leuk om te zien. Het was een verrassing om ze in dit geval allebei zo dicht bij me te zien komen, terwijl ik op het terras stond.
   Dit is ook het mooiste deel van de vijverrand. Ik zou de rest ook graag zo hebben, maar dan passen we er zelf niet meer bij.
   – vriendelijke groet uit Drachten

   Like

Reacties zijn gesloten.