Geritsel in ’t gebladerte

Terwijl ik vorige week donderdag rond het middaguur nog wat foto’s van het smeltende ijs in de vijver stond te maken, hoorde ik plotseling geritsel in het bladerdek in de tuin …


Toen ik opkeek in de richting van het geluid, zag ik dat een merel een meter of drie verderop naarstig op zoek was naar wormen of insecten onder de bladeren …


Een tijdlang scharrelde de vogel daar wat rond, daarna liep hij om een grote pol siergras heen in de richting van de vijver. Even leek hij te twijfelen, wat is er met dat water …? leek hij te denken …

Een moment later liep hij toch nog een stukje verder en ging op de kei in het water staan. Gelukkig stond al die tijd mijn camera al op het statief …

– wordt vervolgd

28 gedachten over “Geritsel in ’t gebladerte

  1. Zeker leuk om te doen… een merel met je lens volgen in je eigen tuin ! ik kan me minder leuke bezigheden inbeelden 😋 Volgens mij zocht de merel een veilig, beschut plaatsje om lekker ongestoord een verkwikkend badje te nemen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Het kan haast niet missen, bij het ritselen van de bladeren moet het haast wel een merel zijn. Het zal jullie huismerel wel zijn.
    Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar als het badderen wordt dan wordt het een bad met hoofdpijn. 😉
    Ik ben benieuwd naar het vervolg.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.