Op een oude beuk

Ik sluit deze serie over de oude groene toren en het omringende kerkhof op It Heechsân af met wat foto’s van de oude beuk die aan de westkant het kerkhof staat …


Het mos aan de voet van de oude reus en de korstmossen her en der op zijn stoere stam konden me wel bekoren. Ik houd wel van de grillige vormen en patronen van die korstmossen, en ook de tekening van de bast van de oude boom is prachtig …

37 gedachten over “Op een oude beuk

 1. Deze korstmossen zie je nu vrij veel, zelfs op de straat stenen.
  Alle mossen en korstmossen zijn kleine kunstwerkjes op zich.
  Ze mogen ook hier gewoon zijn en blijven.
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, Zem, ik geloof dat wij ze ook wel in de tuin hebben, maar die heb ik nog niet goed kunnen bekijken. Op die oude beuken vind ik ze prachtig, ze contrasteren vaak ook zo mooi met de rest van de bast.

   Like

 2. Het ziet zeker prachtig uit. Witte vlekken op stam zie je gelukkig niet zoveel. IK heb eigenlijk nooit gezien. Ik zal beter moeten op letten. Bomen hebben aandacht nodig. Heel interessant om te lezen. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oude bomen moeten we eren. Ze filteren al jaren onze lucht.Er wordt al te gemakkelijk beslist om bomen te verwijderen. Niet ver van mij vandaan staat een zeldzame oude tulpenboom die nog volledig gezond is.. Ze gaan hem kappen om op een 250 m lang zandpad een dubbel betonnen fietspad te leggen

  Geliked door 1 persoon

  • Heel herkenbaar. Ik heb er lang voor moeten strijden, maar sinds een paar jaar mag het mos ook hier vrijelijk tussen de terrasstenen groeien. Mooi meegenomen: sindsdien hebben we vrijwel geen last meer van mieren die ’s zomers tussen de tegels en stenen omhoog kruipen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Naar mate ik zelf wat ouder begin te worden, krijg ik steeds meer aandacht en respect voor die oude bomen.
   Wat de mossen betreft, wordt het tijd om weer een smet de camera door de tuin te gaan, voordat de merels alles van de stenen en elders wegtrekken om te gebruiken als nestmateriaal.

   Like

Reacties zijn gesloten.