Vreemd volk in it Skar

Aan het eind van het eerste, wel erg korte flitswintertje, neem ik jullie weer mee naar vorige week dinsdag. Het leek een mooie, licht bewolkte dag te worden. Na de koffie ben ik op pad gegaan en heb ik gewapend met mijn trekkingstokken voor het eerst sinds langere tijd weer eens een fotokuier gemaakt aan de zuidkant van het Weinterper Skar (Google Maps). Al terwijl ik over het fietspad liep, zag ik vreemd volk door het woeste heideland aan de kant van de N381 lopen …

Terwijl ik even later het fietspad verliet om over het zandpad het gebied in te lopen, verdwenen ze in het bosje iets verderop in het Weinterper Skar in. Halverwege het meest zuidelijke ven klom ik even over de wal tussen pad en ven om even aan de waterkant te kijken. Het wateroppervlak lag er als een spiegel bij.

Er stond water genoeg, ook verderop in het heideland links van het pad was het erg nat. Aan de rechterkant van het pad trof ik nog een spannende scène aan. Nadat ik daar met een wijde boog omheen was gelopen, kreeg ik het bankje tussen de twee vennetjes in zicht. Daarmee had ik mijn doel voor die dag bereikt. Daar begon het me ook te dagen wat voor volk er door het land struinde. Maar dat is voor later …

27 gedachten over “Vreemd volk in it Skar

  1. Wij zijn steeds niet naar buiten. Ziek zijn wij. Nog steeds. Wat is daar mooie buurt om te kijken. Fietspad zie je hier heel goed.
    Heel goed dat steeds in de gaten houden. Mooie forto’s. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

  2. Water in overvloed, dat is duidelijk maar het leverde wel hele mooie en sfeervolle beelden op. Leuk dat je nog eens op pad kon, met dat trieste weer van de voorbije weken was dat niet zo evident. Wat die mannen betreft wacht ik rustig af. Jagers lijkt me onwaarschijnlijk want ze hebben geen geweren bij zich.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.