Ontstressen aan ’t Wad

Het wordt tijd om – in ieder geval voorlopig – tot een afronding van de serie over het Wad te komen, want anders loop ik straks teveel achter. Zo heb ik donderdag bijvoorbeeld weer de eerste reeën in een weiland kunnen fotograferen. De fotokuier van vandaag stond in het teken van de grassierkunst en de laatste heidelibellen. Dit alles moet echter nog maar even wachten …

101012-1356x

De ritmisch op en neer dansende weerspiegelingen van de paaltjes in het Wad vroegen natuurlijk om wat video-opnamen. Nu heb ik tegenwoordig voor dit soort momenten mijn statief altijd in de auto liggen, en daar lag het nu dus ook …, een stuk verderop op de parkeerplaats aan de andere kant van de dijk wel te verstaan …

101012-1354x
Johan bood aan om het even op te halen, maar dat vond ik toch ook weer wat te ver gaan. Een mens moet af en toe ook eens wat kunnen improviseren, en dus heb ik mijn camera m.b.v. een pakje papieren zakdoekjes zo goed en zo kwaad als het ging horizontaal op het schuine dijkvlak gelegd. Het voordeel daarvan was dat ik een mooi laag standpunt had …

101012-1400x

De ca. 30 minuten aan ruwe opnamen heb ik de afgelopen dagen tot een 10 minuten durend filmpje gekneed. De ondersteunende muziek is ook nu als vanzelfsprekend weer van Johan van Aken. Om het idee van “Ontstressen aan ’t Wad” zo dicht mogelijk te benaderen, kun je – afhankelijk van je computer en de snelheid van je internetverbinding – het filmpje het best op zo hoog mogelijke kwaliteit beeldvullend afspelen …

Johan doet overigens tot en met 5 december mee aan de kunstmanifestatie “Kunst in Smallingerland 3“, die vanmiddag om 15:00 wordt geopend door wethouder Nieske Ketelaar. Beeldprojecties van Johan van Aken zullen tijdens de manifestatie worden geprojecteerd op een muur van het gemeentehuis tegenover Expositieruimte De Galerij. Eind november hoop ik hier nog eens op terug te komen.

18 gedachten over “Ontstressen aan ’t Wad

 1. Geeft vaak abstracte beelden he , die reflecties in water, mooi gezien; Heb onlangs ook n foto in die stijl genomen, van een waterlelieblad in het water (komt nog wel es op mn blog, maar sta ook wat achter) Groetje, AmaZony

  Like

 2. Ben door het filmpje en de rustige muziek helemaal ontstresst wat mooi om naar te kijken en te luisteren.
  Mooi in elkaar gezet Jan krijg weer heimwee naar het wad. Gaat de zon hier ook nog schijnen m’n dag kan niet meer stuk.
  Hartelijke groet.

  Like

 3. Geweldig !!
  Zowel de beelden als de muziek, werkt heel ontspannen.
  Ik hou van water, kan er zo al uren gewoon zitten en gewoon kijken.
  Maar met de ze muziek eronder, word het echt relaxen.
  Machtig mooi gemaakt.
  Complimenten, ga het zeker vaker kijken.
  Men zou dit soort filmpjes in wachtkamers moeten draaien.
  BIj de tandarts bv 😉
  Groeten en kijk uit naar de foto’s met libelles, nu nog ??

  Like

 4. Hel mooie foto’s, erg rustgevend. En die video is helemaal de top wat dat betreft. Erg leuk gedaan, met Pinnacle of Windows Movie Maker?
  Een genot om te bekijken en beluisteren.

  Like

 5. De bovenste foto vind ik echt schitterend. Een stilstaand beeld van de weerspiegelende paaltjes bevalt me persoonlijk beter dan die op video.
  De video is erg mooi geworden. De eerste overgang van water naar lucht vind ik schitterend.
  Het valt me altijd weer op zo rustig en stabiel je kunt inzoomen.
  Leuk initiatief van het kunstmanifestatie in De Lawei. Johan ook succes daar gewenst.
  Fijne zondag verder, voor zover mogelijk!

  Like

Reacties zijn gesloten.