Nat akkerland

Gisteren liet ik hier in het kader van Skywatch Friday een akker zien die er mooi droog bij lag. Dat was geen representatief beeld voor veel van de landerijen hier in de buurt, omdat die akker samen met de Merskenheide op een glooiïng in het terrein ligt …

101025-1528x

Een lager gelegen akker ten zuiden van het Weinterper Skar bood een heel andere aanblik …

101025-1529x

Behalve met de rijen maïsstoppels viel er hier ook leuk te spelen met de plassen in de diepe sporen …

101025-1531x

De wisselende bewolking maakte het beeld compleet met voortjagende schaduwen …

101025-1532x

14 gedachten over “Nat akkerland

 1. Het is idd overal een natte boel
  Er moet dan ook zwaar materiaal aan te pas komen
  om oa de maïs van het land te halen…

  Ja laat hier mooi zien, hoe nat het overal is…

  Like

 2. ….maar de mais is eraf! Hier bij de buren hebben ze meerdere keren geprobeerd de mais er af te halen. Tot 3 keer toe is de hakselaar weggezakt, ze zijn er mee gestopt…. Ik ga maar geen foto’s maken van buurmans ravage

  Like

 3. Wat een erosie op die akkers. Hopelijk zijn de meeste vruchten eraf. In Vlaanderen zijn ze volop bezig met de bietenteelt die zal ook niet vlekkeloos verlopen.
  Volgens mij doen die zware tractoren en machines ook geen goed aan de akkers. Prachtige foto’s!

  Like

 4. Nat zat ….., het is even niet anders. Je ziet ook vaak dat de buitenste rand wel is afgemaaid maar alles wat midden op de akkers staat nog niet geoogst is. De reden daarvan ken ik niet. Nattigheid …… of hebben de eerste tests uitgewezen dat de voedingswaarde nog niet hoog genoeg is …?
  Als het zo doorgaat zal het wel steeds moeilijker worden om ook dat nog te oogsten.

  Like

 5. Knap dat ze daar het maïs eraf hebben gekregen.

  Mijn conclusie na een aantal jaren fotograferen is dat akkers c.q. zwarte grond zich moeilijk laten fotograferen. En dan bedoel ik dat de witbalans van de camera er moeite mee lijkt te hebben. Of de kleur lijkt te veranderen of de zwarte grond krijgen een wat “harde” uitstraling. Hangt er ook wel vanaf welke kant je op fotografeert ten opzichte van de zon.
  Op je derde foto is het geheel wel heel mooi geworden ook qua kleur en zachtheid, misschien dat dat komt door de grote plassen.
  Nog een fijn weekend en ook de hartelijke groeten aan Aafje. 🙂

  Like

 6. Voor de foto is het wel een aardig beeld, maar voor de boeren en loonbedrijven niet. Die weten niet hoe ze de mais eraf moeten krijgen. Normaal is dat in een week of drie gepiept maar dat gaat absoluut niet lukken nu.

  Like

Reacties zijn gesloten.