In de woelige wolken

Het tropische weer van de afgelopen dagen heeft zijn tol weer geëist. Er zijn tijden geweest, dat het me niet snel te warm was, maar naar mate de MS mijn zenuwstelsel stukje bij beetje meer aantast, kan ik er steeds minder goed tegen. Om het nuttige en het aangename te verenigen, heb ik gisteren aan het begin van de middag onder het motto “auto in, airco aan” een  ritje gemaakt door het vlakke weidegebied ten westen van Drachten. Ik had gehoopt wat mee te kunnen pakken van de buienlijn, die ’s ochtend overlast had veroorzaakt in het zuiden en westen van het land, maar die buienlijn verpieterde helemaal. Dreigender dan dit beeld, dat ik tegen 15:00 uur heb vastgelegd aan de Alde Ie bij Gorredijk, werd het niet …

110628-1549x

Even vielen er een paar druppeltjes regen, daarna brak de zon opnieuw door om de temperatuur nog wat verder op te voeren. Om 20:02 uur werd in ons tuintje een maximumtemperatuur van 31,2 ºC gehaald. Nauwlettend de buienradar in de gaten houdend, ben ik ’s avonds rond kwart over negen opnieuw in de auto gestapt, ditmaal om wat opnamen te maken van de tweede en zwaardere buienlijn die ons naderde. Tussen De Wilgen en De Veenhoop heb ik de auto in de berm gezet en dat was niks te vroeg …

110628-2141x

Ik kon nog net een paar foto’s maken, voordat de eerste bui met veel regen en harde windvlagen overkwam. Echt spectaculaire foto’s zijn het niet geworden, maar ik vind vooral het licht en de vreemde patronen in de hogere wolkenlaag toch wel de moeite waard. Vanuit de auto heb ik vervolgens nog wat videoshots gemaakt, maar de resultaten daarvan heb ik nog niet bekeken. Tot rond middernacht bleef het nog onrustig boven Drachten en omgeving. Er waren vooral veel bliksemontladingen tussen de wolken te zien. Van echt noodweer was echter geen sprake, getuige ook de slechts 10 mm regen die er in ons tuintje is gevallen …

110628-2143x

Zo, en nu ga ik eerst de rust eens in. Het zal wel een paar dagen duren voordat mijn lijf weer wat op kracht is, want behalve dat ik de tropische temperaturen heb moeten trotseren, heeft de manueel therapeut me vanmiddag ook weer even flink te pakken genomen. Kortom: hij die gaat slapen groet u.  🙂

12 gedachten over “In de woelige wolken

 1. Intussen is de temperatuur ook hier gestabiliseerd, 30 graden en meer is teveel van het goede, op ons Belgische vastelandje is 25 meer dan genoeg; doch nu amper 18….. die grote schommelingen doen er ook geen goed aan…
  Jij hebt wel lef he, zo met een naderend onweer er nog op uit trekken… ik blijf dan liever veilig binnen;
  Groetje,

  Like

 2. prachtige foto serie waar in je toch nog een mooi wolken beeld op de twee laatste foto’s laat zien
  ik zag de vroege buien vanuit mijn werk plek op mij afkomen,, helaas niet in de gelegenheid om te fotograferen
  het is wel een indrukwekkend gezicht, met van die rol wolken.

  Like

 3. Het was inderdaad niet bepaald spectaculair hier in Drachten als elders. Ik heb de meest fantastische foto’s gezien op het internet. Maar ach, je kunt niet alles hebben en ons is waarschijnlijk een hoop ellende bespaard gebleven.
  Welterusten dan maar.

  Like

 4. Gelukkig is het wat opgerrist nu, wat was was warm, ook op mijn werk.
  Grrrr.
  Je word er inderdaad heel moe en sloom van,
  Dus even rustig aan en een stapje terug, doe ik ook hoor.
  Groeten.

  Like

 5. Denk dat het gisteren voor iedereen een beetje te warm was, ook ik heb zitten puffen zelfs mijn hond was er lastig van.
  Toch aardig donker weertje en al zo vroeg in de namiddag? Hier was het toch al rond 21 u vooraleer het stormweer los barstte.

  Like

Reacties zijn gesloten.